Hyppää sisältöön

Rory McIlroy kovan haasteen edessä – Kalle Samooja hakee jättiyllätystä

Rory McIlroyn edelliestä voitosta ET:lla on aikaa yli kolme vuotta

Omega European Mastersin päätöspäivästä on kaikki ainekset muodostua todelliseksi thrilleriksi, jossa voitosta kisailee supertähtien seassa myös Kalle Samooja.

Rory McIlroyn, Tommy Fleetwoodin sekä Sergio Garcian osallistuminen ja menestyminen  ovat nostaneet ET:n klassikkkoihin kuuluvan kilpailun huomionarvoa sekä näkyvyyttä.

Ennen viimeistä päivää kärkipaikoilla olevat Andres Romero (-14) sekä Wade Ormsby (-13) ovat jäniksen asemissa, sankarin viittaa yleisö ja veikkaustoimistotkin asettelevat etenkin Fleetwoodin (-12) ja McIlroyn (-11) päälle.

Sergio Garcia (-10) pelaa ”kotikylässään”, Crans Montanassa, josta hän on vastikäään ostanut asunnon. Espanjalaisella on pisin matka kärkeen, mutta myös ylivoimaisesti eniten paikallistuntemusta kinkkisistä viheriöistä, sekä ohuessa ilmanalassa pelaamisesta. .Garcia on osunut kolmen ensimmäisen päivän aikana tarkimmin viheriöihin (85,2%),  Bunkkerivierailut ovat tuottaneet harmia, sand save-prosentti on todella vaatimaton (28,6).

Tommy Fleetwood pääsee pelaamaan kärkikolmikossa ja on siis loppuun asti tilanteen tasalla huomattavasti nimettömämpien pelikumppaniensa kanssa. Kolme neljästä edellisestä  Crans Montanan kisasta on päättynyt englantilaisvoittoon, Fleetwood on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä suurin suosikki. 

Rory McIlroy sai toisen kierroksen lopulla (14-17) siivet selkäänsä selkäänsä. Neljän reiän jakso viisi alle ja lauantaina ensimmäiset 13,5 reikää vakuuttavasti pelaten nostivat hänet kärkeen. Kun McIlroylla oli par-viitosella (14:s) toiseen lyöntin wedge kädessään, oli suurella osalla kisaa seuraavista vahva ajatus mielessään siitä, että McIlroy on matkalla vakuuttavaan ykköstilaan ilman uhkaajia.

Tilanteesen nähden odottaman ja karmaiseva virhe tapahtui, McIlroyn lähestyminen meni veteen. ”Varman” birdien ja toivomansa eaglen sijasta hän teki typerryttävän bogin. Toinen kylmä suihiku, 18:lla bunkkerista veteen mennyt toinen lyönti toi korttiin toisen bogin ja haasteellisen asetelman sunnuntaille.

Kolmen lyöntiä Romerosta olevalla pohjois-irlantilaisella on toki kaikki mahdollisuudet ykköstilaan, jota yleisö ja media häneltä odottavat.

”Olin hieman väsynyt, tein virheitä joita ei olisi pitänyt tapahtua. Tärkeintä on nyt saada hyvä yöuni alle ja aloittaa sunnuntaina kierros terävästi”, shokeeraaavan loppupätkän pelannut McIlroy suunnitteli lauantaina.

McIlroy putosi kärkipaikalta kolmosryhmään, jossa hänen tosiaankin on saatava birdieputteja sisään mieluusti jo ennen sisääntuloa. Helppo veikkaus on, että tiukoista lipunpaikoista huolimatta McIlroylta vaadittaisin voittoon  perjantain (63,-7) tapainen kierrostulos . Aiemmilla osallistumiskerroilla McIlroy on ollut Crans Montanassa toinen, kolmas ja seitsemäs.

Kalle Samooja pelaa ilman paineita

Lauantaina ylivoimaisesti parhaan tuloksen 62,-8 tehnyt Kalle Samooja lähtee sunnuntain kierrokselleen kello 12.59 yhdessä  Valderramassa voittaneen Christiaan Bezuidenhoutin ja Gavin Greenin kanssa. Tämä kolmikko jää ennakkoveikkaluissa  Fleetwoodin, McIlroyn, Garcian, Romeron sekä Ormsbyn taakse.

Asetelma on sikälikin erinomainen ja Kalle Samoojalla suuri mahdollisuus edessään. Kuluvalla kaudella Samooja on ollut  ennen viimeistä kierrosta viidesti 20:n joukossa, joista neljäs Keniassa ja viides Dubaissa. Päätöspäivä on jokaisella kerralla pudottanut turkulaisen sijoitusta. Keniassa Samooja oli lopulta kuudes, Dubaissa 16:s.

Kalle Samooja starttasi viimeiselle kierrokselle kello 8.40

Kalle Samooja starttasi viimeiselle kierrokselle kello 8.40

GETTY IMAGES

Nyt pidetään peukkuja pystyssä, jotta Kalle Samooja saisi toisen perättäisen onnistumisen. Ennen viikonlopun kisaa hän on Race to Dubai-listalla 113:s, maailmanlistalla 300:s

Samoojan ryhmä lähtee kierrokselleen kello 12.59, kärkikolmikko 11 minuuttia heidän jälkeensä.

Kilpailun tulosseurannan  löydät täältä.

Viasat ja Viaplay lähettävät kisan viimeisen päivän suorana lähetyksenä kello 13.00-18.00

Etsi luettavaa