Hyppää sisältöön

Rory McIlroy kertoo syitä ja seurauksia kovaan kuntosaliharjoitteluun

golf

Rory McIlroy

Rory McIlroyn lihasmassa on kasvanut tasaisesti uran edetessä. Keskiviikon lehdistötilaisuudessa Rory kertoi syitä ja seurauksia kuntosaliharjoitteluun.

”Kaikki alkoi kaudella 2010. Minulla oli selkäongelmia. 19, 20 vuotiaana olet vasta uran alussa ja et halua toistuvasti hoitaa ongelmaa koko loppu uran.”

”Tajusin, että tämä ei muutu yhtään paremmaksi, jollen ala pitämään parempaa huolta itsetäni. Aloitin kuntosaliharjoittelu ja paremman ruokavalion.”

”Kaudella 2011 näin selvän korrelaation parempien elintapojen ja parempien pelisuoritusten välillä. Voitin ensimmäisen majorin 2011 ja saavutin parhaan World Ranking sijoitukseni. Kaikki jatkui siitä eteenpäin ja tunnen, että mitä enemmän kuntoilin ja treenasin sitä paremmaksi pelini kehittyi.”

McIlroy kertoi, että hänelle kuntosaliharjoittelun tärkein tehtävä on ehkäistä loukkaantumisia. Vartalon voima on tulee hyvänä lisänä.

Selässä on edelleen yksi välilevy, joka ei ole täydessä terässä mutta sen tila on pysynyt vakaana. Rory myös osoitti, että 120 mailia tunnissa liikkuva golfsvingi on selälle pahempi liike kuin mikään kuntosalilla tehtävä harjoite. Pääasiassa lihasmassaa tarvitaan svingin voiman hallintaan ja selän suojaksi. Siksi kropan on oltava roteva.

Linkki haastatteluun

Etsi luettavaa