Hyppää sisältöön

Rory McIlroy, Ian Poulter ja Tommy Fleetwood katsomossa – tässä lauantain nelinpelien otteluparit

Paul Casey ja Viktor Hovland pelaavat lauantaina jo kolmannet pelinsä Ryder Cupissa. Eurooppa tarvitsee kipeästi nelinpeleistä yllätyksellistä tasapeliä

Euroopan kapteeni Padraig Harrington luottaa äärimmäisen kiperässä tilanteessa pelaajiin, joiden näytöt viimeisissä Ryder Cup -otteluissaan ovat varsin kesyjä, tai voitot ovat vielä kokonaan saavuttamatta.

Launtaina pelataan perjantain tapaan neljä nelinpeliä ja neljä nelipalloa. USA lähtee nelinpeleihin tismalleen samoilla pareilla, joilla se jyräsi 3-1 johdon itselleen avauspäivänä. Vain pelijärjestystä on muutettu.

Penkille jäävät vielä upean voiton nelipallossa ottanut parivaljakko Tony Finau & Harris English, sekä tasuriin yltäneet Teksasin tykit Bryson DeChambeau & Scottie Scheffler, jotka janoavat lisää menestystä päivän toisessa osiossa.

Euroopan kapteenia Padraig Harringtonia ei käy kateeksi avauspäivän jälkeen. Hänen joukkueensa on pisteillä mitattuna selkä seinää vasten, perjantain peliesitysten kautta mitattuna tätäkin tukalammassa tilanteessa.
Irlantilaiskipparin alkuperäisessä peluutussuunnitelmassa tuskin oli ajatusta siitä, että tätä neljän ottelun kohtalon kierrosta seuraisivat kentän laidalta perjantaina vain tappioita kokeneet tähdet Rory McIlroy, Ian Poulter ja Shane Lowry, sekä edellisessä ottelusarjassa loistanut Tommy Fleetwood.

Otteluparit:

15.05 Brooks Koepka/Daniel Berger (USA) vs. Sergio Garcia/Jon Rahm (EUR)

15.26 Dustin Johnson/Collin Morikawa (USA) vs. Paul Casey/Tyrrell Hatton (EUR)

15.37 Jordan Spieth/Justin Thomas (USA) vs. Viktor Hovland/Bernd Wiesberger (EUR)

15.53 Patrick Cantlay/Xander Schauffele (USA) vs. Lee Westwood/Matthew Fitzpatrick(EUR)

Lepovuorossa USA:  Harris English, Tony Finau, Bryson DeChambeau, Scottie Scheffler
Lepovuorossa Eurooppa: Rory McIlroy, Ian Poulter, Shane Lowry, Tommy Fleetwood

USA:n joukkue pääsee lauantain peleihin täynnä itseluottamusta. Vain yhden pelin pelannut Jordan Spieth jäi ilman pisteitä. Supertähtien taustalla yhden päivän kovimmista näytöksistä antoivat Tony Finau ja ensimmäistä kertaa Ryder Cupissa pelaava Harris English, jotka riisuivat pitkään yhteisestä Ryder Cup -ottelusta haaveilleet Rory McIlroyn ja Shane Lowryn aseista ja lepovuoroon.
Etenkin Finau oli elementissään osallistuttaen yleisöä ilonpitoon onnistumisten jälkeen.

”Yleisö on tullut tänne nauttimaan. Se on pelatessakin merkityksellinen asia, iloita ja pysyä mahdollisimman rentona”, Finau kiteytti TV-haastattelussa.

Luottopelaajiksi ennakoiduista eurooppalaisista vain Jon Rahm nousi yhdessä iltapäivällä levänneen Sergio Garcian kanssa vastuunkantajaksi, ja kaksi kierrosta pelanneista ainoaksi tappiottomaksi.

Espanjalaisduo  lähtee lauantain otteluunsa ehdottomana ennakkosuosikkina, etenkin kun vastustajana ovat Brooks Koepka sekä Daniel Berger, jotka parhaimmillaan voivat olla loistavia, heikon jakson aikana täysin altavastaajia rutinoitujen supertähtien käsittelyssä.

Päivän toisessa ottelussa Tyrrell Hatton ja Paul Casey pelaavat kolmannen yhteisen nelinpeliottelunsa Ryder Cupissa. Pariisissa 2018 saldo oli voitto ja  tappio. 
Casey sai perjantaina siipeensä molemmissa perjantain peleissä. Rapakunnossa lähes läpi kauden ollut Hatton väläytteli Rahmin parina nelipallossa etenkin lähestymisillään tavalla, joka luo odotuksia otteluun Dustin Johnsonia ja Collin Morikawaa vastaan. 

USA:n tähdet ovat toki tässäkin pelissä selviä suosikkeja, mutta pitääkseen mahdollisuudet kannun palauttamiseen Eurooppaan, joukkue tarvitsee jo aamupäivällä venymisiä ja pisteitä.

Kaksi viimeistä ottelua herättävät tilastojen valossa pelonsekaisia tunteita eurooppalaisesta vinkkelistä arvioituna. Viktor Hovlandissa on potentiaalia ja näyttöä isoissa kisoissa pärjäämisestä. Perjantaina esitys jäi odotetusta, vaikka nelipallosta tulikin puolikas piste. Norjalainen saa parikseen Bernd Wiesbergerin, jonka odotettiin istuvan nelipallotappion jälkeen lauantaina nelinpeleistä katsomossa. 

Itävaltalaisen menestyshistoria USA:ssa pelatuissa isoissa kisoissa (majorit, WGC) on hyvin ohut. Henkinen kovuus superähtien kanssa kilpaillessa ei ole noussut esiin 28:ssa majorissa, joissa hän ei ole yltänyt kuin kahdesti 25:n joukkoon. Tätäkin taustaa vasten Wiesberger on saanut Harringtonilta lauantaile todella ison mahdollisuuden kirkastaa mainettaan.

Perjantain ottelunsa heikkoon puttaamiseen hävinneet Jordan Spieth ja Justin Thomas tulevat vastustajiksi varsin kovalla latingilla, toisistaan ja yleisöstä voimaa ammentaen. 
Wiesberger pääsee tai joutuu melkoiseen pätsiin, josta voittajana selviäminen Hovlandin kanssa olisi melkoinen sensaatio.

Aamupäivän viimeisessä ottelussa suosikkiasema on kaikkein selkeimmin USA:n puolella. Patrick Cantlay ja Xander Schauffele riepoivat perjantaina viiden ensimmmäisen reiän aikana (5 up) täysin palasiksi vuorotellen virheitä tehneiden Rory McIlroyn ja Ian Poulterin mahdollisuudet. Schauffele otti vaivattoman voiton myös Dustin Johnson parinaan iltapäivällä. Cantlayn koki tunteenpaloa kivutesssaan Justin Thomasin kanssa tasapeliin perjantain viimeisessä pelissä.

Maailmanluokan pari saa vastaansa Lee Westwoodin ja Matthew Fitzpatrickin, jotka jäivät perjantaina kohtuullisen esityksen jälkeen, (17 reikää parissa) Brooks Koepkan ja Daniel Bergerin jalkoihin. 
Lee Westwood pelasi alkuvuodesta loistavasti USA:ssa, mutta on sittemmin menettänyt lähes täysin tuloskuntonsa. Matthew Fitzpatrick epäonnistui 2016 ottelusarjassa häviten debyytissään molemmat pelinsä. Perjantai mukaanlukien kokonaissaldo on 0-3. Lee Westwood hävisi Pariisissa 2018 kaikki kolme peliään. Perjantaina tullut neljäs perättäinen tappio  saa ennakko-odotusten mukaan jatkoa Cantlayn ja Schauffelen käsittelyssä.

Kaksi ensimmäistä erää Ryder Cupissa ovat menneet USA:lle 3-1, 3-1. Vastaavat luvut isäntäjoukkueen eduksi ovat yleisimpiä, ja myös allekirjoittaneen veikkaus lauantain nelinpeleihin. 

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät lauantain pelit suorana klo 15.00-02.30. Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas, Riku Soravuo ja Karri Kakko.

Tulospalvelu
 

Etsi luettavaa