Hyppää sisältöön

Rory McIlroy: ”Haluan hyvällä pelillä rakentaa itselleni voiton”

Rory McIlroy (vas.) kohtaa Tyrrell Hattonin silmästä silmään sunnuntain kierroksella alkaen kello 10.45 Suomen aikaa

Rory McIlroylla on sunnuntaina melkoinen apina selässään Abu Dhabin ”pakkovoiton” tavoittelussa. Tyrrell Hatton ja Tommy Fleetwood janoavat ykköstilaa nelinkertaisen major-voittajan nenän edestä.

Kilpailun järjestäjien ja yleisön kannalta kattaus ET:n ja Rolex Seriesin kisan finaalikierrokselle ei voisi olla parempi (kun unohdetaan karsiutunut Justin Thomas).

Seitsemän kertaa toiseksi tai kolmanneksi sijoittunut Rory McIlroy saa parikseen lyönnin perässään olevan Tyrrell Hattonin. Edellisesssä parivaljakossa kiertävä Abu Dhabin kaksinkertainen voittaja Tommy Fleetwood ulkoiluttaa  tuoreita Taylor Maden mailojaan vähemmän paineisessa paikassa.

Abu Dhabin kisaan kymmenkunta kertaa osallistunut McIlroy on ollut  perinteisessä Lähi-Idän swingin avauskisassa liian usein surullisen hahmon ritari. Loistavien esitysten jälkeenkinkin toiset ja kolmannet sijat ovat vain lisänneet hänen mainettaan huonona voittajana, joka tästä ominaisuudestaan johtuen ei ole saanut aivan sitä arvostusta jonka hän ansaitsisi.

Nelinkertainen major-voittaja, joka on ollut jo seitsemään eri otteeseen maailmanlista ykkösenä.

”Kova tuuli on tehnyt Abu Dhabin kilpailusta tavanomaisesta poikkeavan. Tuulen suunta on poikkeava, se tekee pelaamsisesta pitkälti scramblaamista. Pelasin kolmantena aavistuken paremmin kuin perjantaina”, McIlroy ynnäili valmiuttaan menestyä sunnuntaina.

”Tavoite on luonnollisesti voittaa. Lähden rakentamaan hyvällä pelillä itselleni voittoa, en seuraamaan, miten kisa etenee”, McIlroy painotti päättäväisyyden merkitystä sunnuntaina.

Hattonilla vastatuulta majoreissa

Tyrrell Hatton nosti luokitustaan pelaajana todella vahvalla tavalla voittamalla 11 kuukauden aikana kolme merkittävää kisaa. Race to Dubain finaalikisa Turkissa, uran ensimmäinen PGA Tourin ykköstila Arnold Palmerin nimeä kantavasssa kisassa, sekä BMW PGA Championshipin voitto toivat paikan maailmanlistan kärkikymmenikköön.

Tuittuilijanikin kentillä tunnettu Hatton valahi kuitenkin pahasi karille kauden 2020 kaikissa majoreissa. NImen perään kirjattiin MC kolme kertaa, joka muuten hienoon vuoteen oli yllättävä sakkaus.

Hatton on noussut Englanin ykköspelaajaksi ohi Justin Rosen, Tommy Fleetwoodin, Paul Caseyn, sekä Matthew Fitzpatrickin

Tommy Fleetwoodille ykköstilan saavuttaminen USA:ssa on jo varmasti mennyt ihon alle. Niin monta kertaa hän on hyvistä asemista paikkansa tuhlannut. 

Vuosien 2017 ja 2018 Abu Dhabin ykköstilat ovat hänet suurimmat voittonsa, joten Martin Kaymerin  (3×1) rinnalle nouseminen helpottaisi varmasti voitottomuuden tuskaa.

Mikäli ykköstila menee nykyisen kärkikymmenikön ulkopuolelle, voidan puhua melkoisesta yllätyksestä.

Päivän näyttävimmät tuuletukset esitti Alexander Levy, joka on viisi ET-voitettuaan ollut hämmästyttävän pitkään sivuraiteilla peliensä kanssa.

Starttiajat Abu Dhabi sunnuntaina:

8.13  Tapio Pulkkanen – Alexander Björk

9.45 Mikko Korhonen – Matt Wallace

10.35 Tommy Fleetwood – Marc Warren

10.45 Rory McIlroy – Tyrrell Hatton

Abu Dhabi tuloslista

Viasat ja Viaplay näyttävät finaalipäivän suorina lähetyksinä kello 09.00-15.30

Etsi luettavaa