Hyppää sisältöön

Rory McIlroy haluaa revanssin katkeralle tappiolle: ”Se on kisa, jonka haluaisin pelata uudelleen”

Rory McIlroy kuvattnuna Svetisin osakilpailussa kesällä 2008. 19-vuotias juniori on 11 vuoden aikana kiinteytynyt merkittävästi ja saanut lihaa luiden ympärille.

Tour Championhipin sankari Rory McIlroy on Omega European Mastersin ykkössuosikki Crans Montanassa, jossa hän laski 11 vuotta sitten neljän lyönnin johdon käsistään. Tourin neljä suomalaista ovat mukana tähtiä vilisevässä kisassa.

19-vuotiaalla Rory McIlroylla oli elokuussa 2008 pöytä katettuna uransa ensimmäistä ammattilaiskisan voittoa varten. Hän johti neljällä lyönnillä ennen viimeistä kierrosta. Miguel Angel Jimenezia lukuunottamatta muita nimimiehiä ei ollut kärkipäässä. Nuorukaisen ote kuitenkin hiipui ratkaisuhetkillä, kuten uran aikana liian usein on tapahtunut monessa majorissakin. Viimeisellä reiällä hänellä oli vielä 1,5 metrin voittoputti, jonka hän kuitenkin missasi.  Ranskan Jeff Lucquin kukisti McIlroyn uusinnassa.

”Kaikista tappioistani tuo kisa on jäänyt mieleen tapahtumana, jonka haluaisin pelatan uudelleen”, McIlroy painotti mediatilaisuudessa ennen torstaina käynnistyvää kisaa.

Hän on osallistunut Sveitsin alpeilla Tourin ohjelmassa 70-luvun alusta asti olleeseen kisaan kolmasti, kaksi muuta ovat tuottaneet sijaluvut kolmas ja seitsemäs.

Neljä suomalaista mukana

Atlantassa sunnuntaina Tour Championshipista 15 miljoonaa taalaa voittanut McIlroy saa vastaansa muun muassa Tommy Fleetwoodin, Sergio Garcian, Matthew Wallacen ja kaksi edellistä kertaa Sveitsissä voittaneen Matthew Fitzpatrickin. Osallistujalista on edellisvuoteen verrattuna niin raskas, että maailmanlistan pisteitä kilpailun voittaja tulee saamaan peräti 38. Edellisvuonna ykkönen kuittasi vain 26 pistettä.

”Rakastuin tähän paikkaan, ihmisiin ja kisan tunnelmaan heti ensimmäisellä kerralla. Tämä on erikoinen viikko sikälikin, että minulla on vaimon lisäksi mukana hänen vanhempansa. Kun pääsee hotellista kävellen ykkösen tiille, kisassa on alppimaisemien myötä fantastiset puitteet”, McIlroy suitsutti.

Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrostaan Lee Westwoodin ja Matthew Wallacen kanssa. Torstaina kolmikko starttaa klo 9.30.

Suomalaisista Mikko Korhonen ja Kalle Samooja starttaavat klo 9, mutta eri tiiauspaikoilta. Kim Koivun aika on 10.40, Tapio Pulkkasen 15.20. Edelliskaudella Korhonen oli suomalaisista paras (45.), Pulkkanen ja Koivu pelaavat toista kertaa alppikylässä. Samoojalle kokemus on ensimmäinen.

Lähipelitaidot ja puttipeli isossa roolissa 

Ohuessa ilmanalassa pallo lentää noin 10 prosenttia normaalia pidemmälle. 6 262 metriä pitkä kenttä on kiertueen lyhyimpiä. Se tarjoaa lähipelitaitureille mahdollisuuden loistaa ja edellyttää menestyjiltä myös todella hyvää pituuskontrollia lähestymisissä. Voittajien listalta löytyvät tämän osion taitureista Miguel Angel Jimenez, Alex Noren, Matthew Fitzpatrick, Thomas Björn, Luke Donald ja Seve Ballesteros, joka voitti kilpailun kolme kertaa.

Kilpailun lähetysajat televisiossa

  • Torstai ja perjantai: 12.30–14.30, 16.30–19.30
  • Lauantai: 13.30-18.00
  • Sunnuntai: 13.00-18.00

Tulospalvelu

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä

Etsi luettavaa