Hyppää sisältöön

Rory McIlroy haluaa avata LIV Golfin tähdelle oven Ryder Cupiin: ”Brooks Koepka on ansainnut paikkansa USA:n joukkueessa”

Brooks Koepka (vas) on aktiivisesti kisoja kiertävistä huipuista menestyksekkäin viiden major-voittonsa kautta. Rory McIlroy (oik.) raotti lausunnollaan kilpakumppanilleen ovea Ryder Cupiin. Kuva: GETTY IMAGES

Viidennen major-voittonsa PGA Championshipissa saavuttanut Koepka on toisena karsintalistalla. Rory McIlroy nostaa peukkua tämän valinnalle USA:n joukkueeseen. Jon Rahm puolestaan harmittelee Sergio Garcian paitsioasemaa Euroopan joukkuetta rakennettaessa.

Rory McIlroy avautui Ohiossa ennen The Memorialin käynnistymistä erittäin mielenkiintoisella, yllättävällä ja aiemmista kannanotoistaan poikkeavalla lausunnolla koskien Ryder Cupin valintoja liityen LIV Golfin pelaajiin.

Yleinen käsitys on ollut se, että PGA ja European Tour (DP World Tour) haluavat yksiselitteisesti rajata LIV Golfin sopimuspelaajat ulos Ryder Cupista.

”Minun mielestäni Brooks (Koepka) ansaitsee paikan USA:n joukkueessa. Hän on toisena karsintapisteissä, vaikka on pelannut vain kahdessa kisassa. En osaa arvioida, onko LIV Golfin pelaajissa joitain muita, jotka voisivat raivata tiensä joukkueeseen. Mutta Brooks on ehdottomasti ansainnut paikkansa USA:n joukkueeseen”, McIlroy painotti kahteen otteeseen.

McIlroy on paitsi molempien Tourien jäsen, myös runkopelaaja Euroopan joukkueessa.

Tämän lisäksi hän on toiminut vuoden 2021 alusta PGA Tourin Player Advisory Councilin (PAC) puheenjohtajana, sekä yhtenä neljästä pelaajien joukosta valitusta edustajasta PGA Tour Policy Boardin jäsenenä (2022-2024).

Euroopan joukkueen osalta McIlroy suhtautuu penseämmin LIV Golfin pelaajien valintaan Roomassa pelattavaan haasteotteluun.

”Kaikki se, mitä on jo tapahtunut ja kuinka asioita on hoidettu. Mielestäni yhdenkään (LIV Golfin eurooppalaispelaajan) ei kuuluisi olla Euroopan joukkueen jäsenenä Ryder Cupissa”, McIlroy julisti.

Euroopan ikonisista konkaripelaajista Ian Poulter, Lee Westwood ja kapteenin roolista luopunut Henrik Stenson ovat sivussa US Openista, Stenson pääsee Royal Liverpooliin The Openiin vanhana mestarina.

Jon Rahm kaipaa Sergio Garciaa

Sergio Garcia saavutti paikan 1,5 viikon kuluttua käynnistyvään US Openiin karsintojen kautta. Kauden 2017 voitto The Mastersissa ei enää tuo pelioikeutta muihin majoreihin.

Sergio Garcia (vas.) ja Jon Rahm (oik.) juhlatuulella Pariisissa 2018, jolloin Eurooppa jyräsi ylivoimaiseen voittoon USA:sta,
ja Rahm kukisti kaksinpelissä Tiger Woodsin.
Kuva: GETTY IMAGES

Hän on Euroopan kaikkien aikojen paras pistemies Ryder Cupissa. Tuoreimpana näyttönä kauden 2021 ottelusarja, jossa Garcia voitti Jon Rahmin parina kaikki kolme yhteistä ottelua USA:n teurastaessa Euroopan luvuin 19-9.

Jon Rahmin näkemys LIV Golfin eurooppalaispelaajiin eroaa täysin McIlroyn lausunnosta Sergio Garcian osalta.

”Ryder Cup on haasteottelu eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten pelaajien välillä. Sillä pelaako joku LIV Golfilla tai ei pelaa, ei pitäisi olla mitään merkitystä valintojen suhteen. Parhaiden pitäisi päästä edustamaan Eurooppaa.”

”Tässä tilanteessa minun on vaikea ymmärtää sitä, että Euroopan kaikkien aikojen menestyksekkäin Ryder Cup -pelaaja ei olisi sopiva mies joukkueeseen. Se on hyvin valitettavaa”, Rahm vuodatti tuntojaan.

US Openin ja The Openin voittajat ovat olleet lähes varmoja valintoja saman syksyn Ryder Cupiin, mikäli passi on USA:ssa tai Euroopassa myönnetty.

Rory McIlroyn lausunto Brooks Koepkaan liittyen synnyttää varmasti keskustelua myös muiden LIV Golfin tähtien osalta Ryder Cup -porttien avaamiselle.

Millaisia keskustelunaiheita syntyy, mikäli US Openissa juhlakaluna on kisan jälkeen Sergio Garcia, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau tai Phil Mickelson?

Todennäköisyydet edellä mainittujen voitolle ovat toki pieniä, mutta silti olemassa. Mikäli ovi Ryder Cupiin avataan yhdelle LIV Golfin pelaajalle, on sen sulkemista muilta paikan ansaitsevilta vaikeaa perustella.

Tulospalvelu, The Memorial

Ryder Cup, USA:n pistelista

Etsi luettavaa