Hyppää sisältöön

Rory McIlroy astui median eteen – näin hän kommentoi eilistä uutispommia

Rory McIlroy esiintyi median edessä hämmentyneen ja pettyneen oloisena. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroyn mukaan oli järkevämpää liittoutua maailman suurimman rahaston kanssa kuin jatkaa taistelua sitä vastaan.

Rory McIlroy tuli keskiviikkona median eteen keskiviikkona Torontossa, jossa hän puolustaa viimevuotista Canadian Openin voittoaan.

Arvatenkin toimittajien kysymykset koskettivat tulevan kilpailun sijaan lähinnä McIlroyn näkemyksiä eilisestä uutispommista: PGA Tour, Saudi-Arabian valtionrahasto PIF ja DP World Tour perustavat yhteisen yrityksen, joka kontrolloi jatkossa lähes kaikkia huippukiertueita maailmalla.

Hämmentyneen ja vähän vaivaantuneen oloinen Rory vastasi kysymyksiin parhaansa mukaan.

Useaan otteeseen hän korosti sitä, ettei kyseessä ole LIV Golfin ja PGA Tourin yhdistyminen, vaan yhteisen yrityksen perustaminen, jossa PGA Tourin ja DP World Tourin lisäksi omistajana on PIF eikä LIV Golf, joka vaikuttaa olevan hänelle edelleen kirosana.

Rory, joka oli PGA Tourin näkyvimmät kasvot LIV Golfin vastaisessa sodassa, sai kuulla yhdistymisestä tai uuden yrityksen perustamista vasta vain vähän, ennen kuin asiasta tuli julkinen. Neuvotteluja PGA Tourin puolelta vetänyt hallituksen jäsen Jimmy Dunne oli laittanut McIlroylle edeltävänä iltana tekstiviestin, jossa hän kysyi, voisiko soittaa tälle aamulla. Aamun keskustelussa hän kävi läpi McIlroyn kanssa diilin pääkohdat.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa McIlroy korosti sitä, että yhdistyminen on PGA Tourin ja huippugolfin kannalta hyvä asia pitkän ajan kuluessa. Oikeustaistelut ovat olleet iso taakka kaikkien harteilla, hän sanoi.

”Tämä yhdistää huippugolfin ja turvaa sen olemassaolon taloudellisesti”, McIlroy sanoi.

Samalla ei tullut epäselväksi se, että hänelle henkilökohtaisesti päätös oli pettymys. Sen ymmärtää, sillä McIlroy laittoi nimensä ja maineensa peliin pitääkseen mahdollisimman monet pelaajat PGA Tourilla. Lopputulos on se, että pelaajista taloudellisesti voittajia ovat LIV Golfiin siirtyneet pelaajat – ja moni katuu nyt päätöstään olla ottamatta rahoja vastaan, kun lopputulos on tämä.

”Halusin vain puolustaa PGA Tourin tulevaisuutta ja mitä PGA Tour edustaa”, Rory perusteli rooliaan golfin ”sisällissodassa”.

Rory oli tyytyväinen siihen, että PGA Tour on uudessa yrityksessä suurin omistaja. Se siis käyttää suurinta valtaa, vaikka PIF tuokin rahat pöytään.

”PIF aikoo jatkaa rahan laittamista huippugolfiin. Nyt PGA Tour ainakin pääsee päättämään siitä, kuinka tuo raha käytetään. Jos vastassa maailman suurin rahasto, haluatko mieluummin olla heidän kumppaninsa vai vihamiehensä?” hän kysyi.

Toisaalta McIlroyn katkeruus loikkareita kohtaan ei näyttäisi kadonneen mihinkään.

”Teoilla pitää olla seurauksia. Pelaajia lähti tältä kiertueelta aiheuttaen sille harmia ja aloitti oikeusjuttuja kiertuetta vastaan. Emme voi vain toivottaa heitä tervetulleeksi takaisin. Sitä ei tule tapahtumaan”, McIlroy sanoi.

Eilisessä yhdistymistiedotteessa luki, että LIV Golfiin siirtyneet pelaajat voisivat tämän kauden päätteeksi palata pelaamaan oikeudenmukaisella tavalla PGA Tourille ja DP World Tourille.

Rory oli myös sitä mieltä, että niille pelaajille, jotka pysyivät uskollisena PGA Tourille ja sanoivat ei LIV Golfin suurille allekirjoitusbonuksille, pitäisi maksaa kompensaatiota taloudellisesti, mutta miten se käytännössä toteutuisi, se onkin sitten vaikeampi pala purtavaksi.

”Minun on vaikea istua tässä tuntematta oloani uhrilampaaksi ja ajatella, että panin itseni likoon ja tämä on lopputulos. Mutta jos unohdan itseni ja ajattelen isoa kuvaa, ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olisi hyvä asia golfin kannalta”, McIlroy näkee.

Etsi luettavaa