Hyppää sisältöön

Rory lopetti eagleen ja voitti kotikisa – katso videolta upeat spoonit

Tästä lähti Rory McIlroyn huikea spooni 230 metristä reiän viereen.

Rory McIlroy otti häikäisevän loppukirin ja voitti isännöimänsä Irish Openin. Katso videolta McIlroyn uskomattomat kakkoslyönnit 16. ja 18. reiällä.

Rory McIlroy otti luulot pois pelikaveriltaan Russell Knoxilta sunnuntaina päättyneessä Irish Openissa. McIlroy löi kolmelle viimeiselle reiälle uskomattomat lähestymiset, joihin skotti Know ei pystynyt vastaan. 

Ensin 16. reiällä McIlroy löi puu-kolmosen viheriölle lähes 250 metristä ja teki helpon kahden putin birdien. 17. reiällä McIlroy painoi wedgensä lähes reikään, muttei onnistunut birdie-putissa noin puolestatoista metristä. Sokerina pohjalla pohjoisirlantilainen painoi 18. reiälle (par 5) spoonin puoleen metriin, ja kilpailu ratkesi siihen paikkaan.

McIlroy voitti kisan lopulta kolmen lyönnin erolla ja korjasi itselleen yli 600 000 euroa vaivanpalkkaa. Knox päätyi lopulta jakamaan toisen sijan Walesin Bradley Dredgen kanssa. Kotiyleisön edessä voittaminen nosti McIlroylla tunteet pintaan.

”En yleensä näytä tunteitani voiton hetkellä, mutta 18. viheriöllä pidättelin kyyneliä, kun katsoin ystäviäni ja perhettäni ympärilläni. Pääsen harvoin pelaaman heidän edessään”, McIlroy sanoi.

Katso McIlroy häikäisevät spoonit

16. reiän kakkoslyönti par 5:llä löi luun kurkkuun Russell Knoxille. McIlroy teki reiälle bogeyn ja Knox bogin.

18. reiällä spooni 230 metristä osui hienosti viheriöön ja pallo päätyi puoleen metriin. Eagleen oli hieno lopettaa turnaus.

Korhonen 40 000 euron tienesteille

Mikko Korhosen lopullinen sijoitus oli jaettu 23:s. ”Ihan vakaata menoa viikonloppuna. Paikkoja oli ehkä pari lyöntiä parempaankin, mutta ollaan tyytyväisiä, kun tavoite oli jatkopaikka”, hän kommentoi.

Irish Openista Korhonen ansaisti lopulta 39 800 euroa. Tällä kaudella Korhonen on pelannut 11 kisaa, ja jatkopaikka oli hänelle kahdeksas. Irish Open oli Korhoselle juhlakisa, sillä siinä hän saavutti 100 kilpailun merkkipaalun Euroopan Tourilla.

”Sata kisaa sitten olin aika paljon huonompi pelaaja, kokemuksen kautta oppii. Ehkä ne turhat odotukset ja paineet, jotka itselleen asettaa, alkavat pikku hiljaa poistua ja pelaan tätä peliä vain itselleni”, Korhonen pohdiskeli.

Kakko onnistui sunnuntaina

Roope Kakko nousi tänään parikymmentä sijaa pelattuaan 68 eli neljä alle parin. Kakon kisan pilasi huonosti sujunut kolmas kierros: 71-73-78-68.

”Kolme hyvää kierrosta, yksi huono. Ei saa mököttää, tämä meni mentaalipuolen piikkiin. Eiväthän ne taidot mihinkään yössä häviä ja tule seuraavana päivänä tavallista parempina takaisin. Pitää vaan jaksaa painaa ja uskoa omaan tekemiseen”, Kakko analysoi tekemisiään.

Etsi luettavaa