Hyppää sisältöön

Rory johtaa Bay Hillissä – Bryson ei anna periksi kuudennen reiän suhteen ja aikoo yrittää par 5:n yhdellä päälle

Rory McIlroyn sihti oli kohdallaan Bay Hillin kisan avauspäivänä.

Kärkimies Rory McIlroyllä ja lyönnin päässä kärjestä olevalla Bryson DeChambeaulle on erilainen näkemys siitä, kannattaako kuudetta reikää lähteä yrittää lyömään yhdellä päälle.

Rory McIlroy johtaa avauskierroksen jälkeen Bay Hillin golfkentällä pelattavaa Arnold Palmer Invitationalia. Pohjoisirlantilainen pelasi avauskierroksen tulokseen 66 (-6). Hän jakaa johtoasemaa Kanadan Corey Connersin kanssa.

Kolmantena kisassa on Bryson DeChambeau. Hän on lyönnin perässä kärkikaksikosta.  Ja ei, DeChambeau ei lähtenyt pelaamaan kuudetta reikää (par 5) yhdellä päälle, vaan valitsi konservatiivisen linjan.

Tiiltä griinille vaadittaisiin noin 320 metriä ilmassa lentävä lyönti. Toissapäivän harjoituskierroksella DeChambeau arvioi, että otollisissa olosuhteissa hän pystyisi lyönnin toteuttamaan.

Samaa mieltä hän oli myös avauskierroksen jälkeen tätä kysyttäessä.

”Jos on enemmän myötätuulta”, hän vastasi. ”Pystyn siihen huomenna, toivottavasti, tai jossain vaiheessa tämän viikon aikana.”

Sen sijaan kärkimies McIlroy, PGA Tourin kolmanneksi pitkälyöntisin pelaaja, torppasi ajatuksen alkuunsa.

”Ei mitään mahdollisuutta”, hän sanoi.

Rory hakee tällä viikolla jälleen ensimmäistä voittoa pitkään aikaan. Edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin marraskuulta 2019.

Viime viikkoina Roryn peli on ailahdellut, joten hän oli tyytyväinen kierrostulokseensa ja paikkaansa kärjessä.

”Viime viikolla missasin lyöntejä 20 jaardia kohteesta vasemmalle. Oli hienoa, että tänään ne osuivat sinne, mihin yritinkin”, McIlroy sanoi.

Par 3 -rei’illä McIlroy teki peräti kolme birdietä. Bay Hillin kentällä jokainen par 3 on vähintään. 180 metriä pitkä. Puttikin toimi hyvin:

Vaikka entisen maailmanlistan ykkösen lyönti ei ollut viime viikolla WGC-kisassa tikissä, hän onnistui nappaamaan kuudennen sijan. Sitä edeltäneellä viikolla hän putosi pitkästä aikaa cutista.

Viimeisen neljän vuoden aikana McIlroy on sijoittunut huonoimmillaan kuudenneksi Bay Hillin kisassa, joten kenttä tuntuu sopivan hänelle.

Voiton puutteesta on kohta tulossa iso apina selkään. Tällä viikolla se olisi hyvä karistaa pois selästä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa