Hyppää sisältöön

Rory & Gerry McIlroy loistivat Old Coursella – St Andrews on Augusta Nationalin tavoin McIlroylle vielä valloittamaton linnake

Gerry ja Rory McIlroy ovat pro-amissa ennen finaalikierrosta sijalla 11. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy pelasi isänsä kanssa lauantain parhaan tuloksen pro-amissa, henkilökohtaisessa sarjassakin hän nosti asemiaan. Ykköstila golfin pyhätössä jäänee McIlroylle sunnuntain jälkeenkin tavoittamattomaksi unelmaksi.

Rory McIlroy on saavuttanut golfissa lähes kaiken mahdollisen.

Major-voittoja on neljä, PGA Tourilla ja DP World Tourilla hän on useaan otteeseen noussut kauden parhaaksi. Maailmanlistan ykkösenä nykyisen kakkosen nimi on loistanut seitsemään eri otteeseen.

Voitot Augusta Nationalilta (The Masters) ja St Andrewsin Old Courselta kuitenkin uupuvat vielä.

The Mastersissa pohjois-irlantilainen on tuloksetta hakenut Career Grand Slamista puuttuvaa ykköstilaa vuodesta 2015 asti, yhteensä kahdeksan kertaa. Huhtikuussa hän nousi viimeisen päivän upealla kierroksellaan (64,-8) toiseksi. Läheltä on McIlroyn voitto liipaissut jakson aikana monta kertaa, 2015-2022 sijoituksia kymmenen joukkoon on Augusta Nationalilta peräti kuusi.

St Andrewsissa McIlroy on pelannut kahdesti The Openin. Ensimmäisellä kerralla (2010) kisa lähti käyntiin majorien silloista ennätystä sivunneella tuloksella 63,-9. Toinen vaati 80 lyöntiä, lopulliseksi sijoitukseksi tuli kolmas.

Saman kohtalon hän koki heinäkuussa 2022, Cameron Smith rynni viimeisenä päivänä upean puttipelin ansiosta voittoon, McIlroy oli toistamiseen kolmas. Kohtalon ivaa on sekin, että St Andrewsissa 2015 järjestetystä The Openista hän joutui jäämään pois loukattuaan itseään jalkapalloa pelatessaan.

Alfred Dunhill Links Championships on antanut McIlroylle lähes vuosittain mahdollisuuden loistaa St Andrewsissa. Voitto ei ole kuitenkaan osunut kohdalle, eikä sellaista ole hienosta kolmannesta kierroksesta (66,-6) huolimatta tulossa myöskään sunnuntaina.

Eroa kisaa johtavaan Richard Manselliin (-15) on kahdeksan lyöntiä, edellä on myös 1-4 lyönnin päässä yhdeksän voitontavoittelijaa, jotka odottavat ensimmäistä ykköstilaansa metsästävän Mansellin sulamista.

Lauantai nosti Gerry & Rory McIlroyn kierroksen parhaan nettotuloksen (59) tekijöiksi. Isä Gerry on hyvätasoinen singel-pelaaja, joka sai muutaman tasoituslyönnnin.

”Meillä oli varsin hyvä päivä. Kenttä oli edellisen päivän sateen johdosta pehmeä, lipuille pääsi hyökkäämään aggressiivisemmin. Oma starttini kierrokselle ei ollut paras mahdollinen, lähestyminen spinnasi viheriöltä takaisin vesiesteeseen”, bogin jälkeen kuusi birdietä kierroksellaan tehnyt McIlroy summasi.

McIlroyt ovat pro-amissa sijalla 11:s, josta voittoon yltäminen on käytännössä lähes mahdotonta. Vuodelta 2019 heillä on toinen sija plakkarissaan.

Mahdollisuuksien rajoissa McIlroyn nousu henkilökohtaisen sarjan voittoonkin on, mutta se vaatisi ainakin täydellistä onnistumista ja Mansellin hyytymistä

Tapio Pulkkasen ryhmässä amatööri

Kahdeksannelta tilalta viimeiseen päivään lähtevä Hattu-Tapio saa seurakseen Rasmus Højgaardin, Callum Shinkwinin, sekä tämän amatööriparin, jonka kanssa englantilainen on pro-amissa toisena.

Pulkkasella on matkaa toista sijaa jakavaan kolmikkoon kolme lyöntiä, Richard Manselliin seitsemän lyöntiä.

Kolmikon starttiaika on sunnuntaina 13.09, Elisa Viihde Viaplayn ja V Sportin lähetysaika on 13.30-20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa