Hyppää sisältöön

Roope liekehtii, viimeiset 8 kierrosta -30: ”Loukkaantumisesta on vain apua”

Roope Kakko jäi niukasti ulos Challenge Tourin finaalipaikasta

Roope Kakko on saanut pelin jyvästä kiinni, vaikka samaan aikaan hän taistelee loukkaantumista vastaan. Itävallan hyvästä viikonlopusta lähtenyt putki on jatkunut ja tällä hetkellä Roope johtaa Tanskan CT:n osakilpailua.

Roope Kakko oli taistelemassa voitosta Vierumäki Finnish Challengessa sunnuntaina, mutta kisan aikana kävi ilmi, että vanha sairaus – reaktiivinen artriitti – oli muistuttanut taas olemassaolostaan. Roope pelasi ylisuurilla kengillä, jotta sai jalan mahtumaan ja pystyi kävelemään, mutta taisteli itselleen kolmannen sijan ja vähintään todennäköisen CT-kortin vuodeksi 2020.

Kakko päätti lähteä Tanskaan pelaaman top-kympin tuoman ”ilmaisen kilpailun”, ja se on toistaiseksi tuntunut fiksulta valinnalta. Roope johtaa kilpailua kahden kierroksen jälkeen tuloksin 66-65 (-13). Eroa seuraavana oleviin pelaajiin on kaksi lyöntiä! Lähtö Tanskaan oli pitkään epävarmaa.

”Kyllä mä kovasti puntaroin lähtöä, mutta tajusin ettei ole vaihtoehtoja kun startit on vähissä. Tulin tiistai-illalla paikalle ja hyvin on mennyt. Peli on ollut ihan kohillaan koko vuoden, harkkarundeilla on tullut rutkasti onnistumisia ja itse olen koko ajan ajatellut että tulokset tulee, kun jaksaa painaa”, Kakko viestittää.

Roopella on urallaan yksi kakkossija Tanskassa käytävästä CT-kisasta, vuoden 2008 Ecco Tour Championshipista. Silloin voittoon pelasi uusinnan jälkeen hyvä ystävä Antti Ahokas. Ahokas ei ole tällä viikolla esteenä, sillä vasuri kilpailee huomenna alkavassa Kivitippu Pro-Amissa voitosta. 

Kaksi ensimmäistä kierrosta ovat pitäneet sisällään peräti 14 birdietä ja yhden eaglen. Vastapainoksi Roope on tehnyt kolme bogia. Roopen johtotulos on täten -13, jolla kakkossijaa jakava kuusikko on kahden lyönnin päässä. Mistä kyseinen vire on löytynyt? 

”Koko ajan olen treenannut samalla tavalla, enkä ole reagoinut suuremmin tuloksiin. Itse olen ollut koko vuoden hyvin positiivisin mielin pelini kanssa. Päätin viime kauden jälkeen laittaa kaikki peliin ja karsia kaiken turhan. Nyt on jo vähän ilon välähdyksiä, mutta kyse on siitä että jatkaa samaan malliin. Mulla on täydellinen paketti ympärillä tällä hetkellä. Hyvä koutsi ja ennen kaikkea duuni mitä olen tehnyt fysiikan puolella Eero Partion kanssa on ollut mulle todella tärkeää ja sen takia viikosta viikkoon on hiton paljon helpompi mennä”, kärkimies spekuloi. 

Edellisestä voitosta Roopella on aikaa melko tasan neljä vuotta, jolloin hän voitti Madeira Island Openin. Silloin kyseessä oli European Tourin ja CT:n yhteiskilpailu. Muut Challenge Tourin voitot Roopella ovat EGS:stä vuodelta 2004 ja Omanista vuodelta 2013. 

Viime viikolla Kakko sanoi, että loukkaantunut pelaaja on aina vaarallinen. Roope näkeekin, että odotusten laskeminen on kenties tuonut birdietä korttiin. 

”Ei se haittaa tälleen pari viikkoa (jalan kunto). Suurin ongelma on etten pysty vetämään täysipainoista fysiikkaa, eli negatiiviset vaikutukset tulee myöhemmin. Nyt siitä on vaan apua, kun laittoi odotukset nolliin ja löysin sen kautta rentouden otteisiin. Ollut vain onnellinen että on päässyt viivalle”, Roope kertoo fyysisen tilanteensa. 

Kakko on ennen Tanskan osakilpailut CT:n rankingissa sijalla 46. Vahva sijoitus varmistaisi paikan elokuun 21. päivä käynnistyvään Rolex Trophyyn, jossa kiertueen 40 parasta pelaajaa käyvät kisan isoista euroista CT:n mittakaavassa. 

Kauden päätteeksi 15 parasta CT:n rankingista saavuttavat vahvan pelioikeuden European Tourille! Tanskan voitosta napsahtaa onnekkaalle 32 000 euroa. Roopen osalta se nostaisi hänet rankingissa noin kymmenennelle sijalle. 

Etsi luettavaa