Hyppää sisältöön

Roope Kakon, Oliver Lindellin, Alex Hietalan ja Matias Honkalan selkä seinää vasten perjantaina Vierumäellä – Antti Ahokas starttaa klo 13.25

Minea Blomqvist-Kakko on rohkaissut aviomiestään Roopea jatkamaan pelinsä kehittämistä vaikeinakin aikoina. Kuva Vierumäen kisaviikolta kaudelta 2022. KUVA: Tomi Natri

Vaatimattomasti sujuneen avauspäivän jälkeen suurimmille suomalaistoivoille perjantai on pakollinen ”moving day” Vierumäki Finnish Challengessa. Antti Ahokas (-6), Joachim Altonen (-4) ja Rasmus Karlsson (-4) lähtevät kierrokselleen iltapäivällä.

Perjantain toinen kierros Challenge Tourin kisassa Cooke Coursella on suomalaisille lähtökohtaisesti kovempi testi kuin ennen kisan käynnistymistä saatettiin odottaa.

Kaikki viisi suomalaista jotka ovat kuluvalla kaudella CT:n kisoissa pelanneet itsensä viikonlopun kierroksille, ovat cut-rajan väärällä puolella.

Oliver Lindell (-1), Roope Kakko (-1) ja Alex Hietala (par) ovat 1-2 lyönnin päässä jatkopaikasta. Matias Honkala (+2) ja Lauri Ruuska (+3) tarvitsevat tuloksellisesti toisena päivänä huomattavasti paremman otteen kentästä noustakseen rajan oikealle puolelle.

Vierumäen kisa on viisikolle iso mahdollisuus saada hyvä startti kauden viimeiselle kolmannekselle. Perjantaina on paljon pelissä.

Ahokas, Altonen ja Karlsson iltapäivän suomalaistoivot

Antti Ahokas kaivoi torstaina parasta osaamistaan esiin ja jakoi toista sijaa.
KUVA: TOMI NATRI.

Antti Ahokkaan (-6) rutiini ja menestyshistoria CT:n kisoista on kärkipäässä osallistujista. Torstain huipputulos tuli iloisena yllätyksenä lähes puskista, sillä CT:lla menestys on kartttanut Ahokasta hämmästyttävällä tavalla jo vuosikausia.

Nordic Leaguella Ahokas saavutti alkukesästä ensimmäiset pisteensä maailmanlistalle yli kahteen vuoteen.

Ahokas kerää iltapäivän kierrokselleen (13.25) suurimman yleisöjoukon peräänsä.

Avauspäivän jälkeen sijalukua 14. jakaneet Rasmus Karlsson (-4) ja Joachim Altonen (-4) ovat myös asemissa, joista toinen vastaava kierros pitäisi heidät hyvin mukana pelissä.

Vierumäellä olosuhteet ovat varsin hyvät ja aamun tulostaso enteilee kärjen painelevan syvälle parin alle.

Edelliskaudella Vierumäki Finnish Challengessa viikonlopun peleihin pääsi neljä pelaajaa. Roope Kakko oli kotimaisista parhaana 17.

2020 kisaa ei järjestetty, 2019 Kakko oli silloinkin paras suomalainen sijoittuen kolmanneksi kaksi lyöntiä voittajalle hävinneenä.

Kakko on ollut kaikissa neljässä Vierumäellä pelaamassaan CT:n kisassa takuuvarma suorittaja. Kaksi muuta sijoitusta ovat 23:s ja 20:s kausilta 2017-2018.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa