Hyppää sisältöön

Roope Kakolla vahva päivä Aurinkorannikolla: ”Kärkeä kohden, vaikka pienellä riskillä”

Roope Kakolla on neljä lyöntiä kärkeen Cadiziissa pelattavassa CT:n kisassa

Roope Kakko (67,-5), Alex Hietala (67,-5) ja Matias Honkala (69,-3) paransivat kolmannella kierroksella asemiaan Espana Challengessa.

Perjantaina Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petrin kentällä päättyvään CT-kisaan syntyi kolmantena päivänä lisää mielenkiintoa suomalaiskolmikon hyvien esitysten myötä.

Roope Kakko (68-69-67,-12) nousi yhdeksän sijaa 11:ksi ja neljä lyöntiä kärjessä olevan parivaljakon taakse.
Kolmanteen sijaan on vain kaksi lyöntiä kilpailussa, joka on Kakolle kauden seitsemäs CT:lla

”Ei ole mitään syytä mökötttää. Hyvin pelasin tänään. Rautojen kanssa oli kaksi ekaa päivää hieman vaikeaa, nyt taas parempaa. Oletin kyllä, että tuloksellani olisi noussut kärkikymmenikköön”, Kakko tuumi.

”Ihmettelen vaan, kuinka tässä toisessa kisassa on niin paljon parempi tulostaso. Olisko niin, että toisessa kisassa on keskimäärin opittu tätä rataa pelaamaan.”

Cut-raja oli ensimmäisessä par, toisessa -4.

Alex Hietala (67,-5) nousi kahdeksan sijaa 17:ksi, Matias Honkala (69,-3 ) hurjasteli heikon alun jälkeeen sisääntulon kuudella birdiellä tulokseen 30,-6 nousten sijalle 35. 

Agressiivisella pelillä kohden kärkeä

Ennen meneillään olevaa kisaa Kakko on CT:n rahalistalla 31. Kauden päätteeksi 20 parasta saa kortin ET:lle.

”Ja sehän tässä on tavoitteena. Katselin just tätä rahanjakoa kisoissa. Kyllä se on niin, että riskilläkin on haettava niitä ihan kärkisijoituksia, jotta listalla nousee. Ei vielä mitään hätää ole, mutta kyllä perjantaina täytyy painaa kaasua ja hakea kovaa tulosta.” Kakko suunnitteli.

Hänellä on näyttöä kuluvaltakin kaudella kovasta viimeisen päivän rutistuksesta. Etelä-Afrikan Kapkaupungin kisassa Kakko iski neljäntenä päivänä tuloksen 63,-9 joka oli kierroksen paras. Sillä hän nousi häntäpäästä sijalle 25.
Perjantaina vastaava tulos nostaisi mahdollisesti jopa suoraan voittoon. 

Edellisen kerran suomalaispelaaja on voittanut CT:lla loppukaudesta 2018. Kim Koivu ylsi ykköseksi kolmasti, Kalle Samooja kerran.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa