Hyppää sisältöön

Roope Kakolla ja Lauri Ruuskalla paljon pelissä – vahva kierros sunnuntaina toisi roiman nousun CT:n pistelistalla

Lauri Ruuskalla (oik.) on sunnuntaina iso mahdollisuus kivuta CT:n pistelistalla kohden tavoitettaan

Roope Kakko (-7) on Emporda Resortin kentällä Kataloniassa ennen viimeistä päivää 26:s, Lauri Ruuska (-5) 40:s.

Tunntelma tiivistyy Emporda Resortisssa, jossa yhdeksän päivän aikana pelataan kaksi CT:n kisaa. Näiden jälkeen rahalistan (=pistelista) 45 parasta suuntaavat marraskuun alussa Tourin finaaliin Mallorcalle. Listan 20 parasta juhlii sen kisan jälkeen uutta työpaikkaansa European Tourilla.

Empordan ensimmäisestä kisasta on viimeinen kierros edessä sunnuntaina. Maanantai on vapaa, toinen kisa käynnistyy jo tiistaina.

Kilpailun kärjessä olevan Englannin Andrew Wilsonin (-16) tavoittamiseen suomalaisten paukut tuskin riittävät, mutta jokainen sija ylöspäin listalla voi olla Empordan toisen kisan ja mahdollisen finaalikisan osalta ratkaiseva.

Roope Kakko (71-66-69,-7) nousisi nykyisen 26:n sijansa myötä kaksi sijaa listan 52:ksi.

Lauri Ruuska (70-69-69.-5) ottaisi hänkin vain pienen, kolmen sijan askeleen sadanneksi.
Sunnuntain kierroksella Empordan Linksillä ”kova kierros” parantaisi melkoisesti molempien asemia.

Lauri Ruuskalla on siinäkin tapauksessa, että hän ei Empordan toisen kisan jälkeen ole listan 45:n joukossa pienempik, mutta tärkeä steppi mielessään.

”Tavoitteeni näissä kahdessa kisassa on ensisijaisesti parantaa ensi kauden kategoriaa Challenge Tourille nousemalla listan 70:n parhaan joukkoon. Sillä pääsisi lähes kaikkiin tulevan kauden kisoihin.”
”Tiedän mitä sijoituksia tuo vaatii, samoin senkin miten finaaliin yllettäisiin. Nyt on mentävä kuitenkin tilanne ja päivä kerrallaan”, Ruuska kertoi lähtökohdan myös sunnuntaille.

Ylemmässä linkissä on laskelmaa siitä, millä sijoituksilla suomalaiset Empordada Mallorcalle voivat päästä. 
Tässä vaiheessa on jo selvää, että Ruuska sekä ensimmäisestä kisasta kahden kierroksen jälkäeen karsiutunut Matias Honkala pääsevät finaaliin vain voittamalla toisen kisan Empordassa.

Roope Kakolla kaikki munat samassa korissa

Tulospalvelu

Etsi luettavaa