Hyppää sisältöön

Roope Kakko yrittää viimeiseen asti: ”Tarvitsen kauden parhaan kierroksen”

Roope Kakko tarvitsee perjantaina todellisen superkierroksen jatkaakseen pelikauttaan

Roope Kakko (-5) on kuusi lyöntiä tavoittelemaansa sijaa (5.) jäljessä . Hänellä on Etelä-Afrikasta keväältä näyttöä kiristä, joka toistettuna voisi avata portin Tourin finaaliin.

Challenge Tourin kauden viimeisessä kisassa ennen finaalia pelattiin hurjia tuloksia otollisessa kelissä. Uuden-Seelannin Daniel Hillier  taikoi taululle luvut 62,-9, pitkään syvällä suossa kulkenut ex-lapsitähti  Matteo Manassero (63,-8) tarttui omaan oljenkorteensa pelaamalla torstaina 19 viimeistä reikäänsä kymmenen alle.

Emporda Resortissa kisan kärjessä on Portugalin Ricardo Gouveia, (-15).
Hän on kymmenen lyöntiä edellä sijalle 29:s  tuloksin 67-74-67,-5 valahtanutta Roope Kakkoa,  joka pelasi toisen kierroksensa loppureiät torstaina kaksi yli, kolmannen kierroksen neljä alle.

Kakko on kuusi lyöntiä jäljessä pelajia, jotka jakavat sijoja 4-6. Sen tavoittamiseen ei tavallinen onnnistuminen riitä, välissä on niin paljon muitakin kärkipäähän tavoittelevia.

Perjantaina on vielä pieni sauma ( nousta viidenneksi) jos saan työnnettyä kauden parhaan kierroksen esiin. Aggressiivisuutta se vaatii, onnistumista kaikilla eri osa-alueilla, etenkin puteissa. Askel ja reikä kerrallaan, siihen pitäisi saada kyydittäjäksi yksi elämäni parhaista puttipäivistä”, Kakko makusteli mallia joka tuloksen voisi tuottaa.

Kapkaupungissa aurinko paistoi suomalaiselle

Roope Kakolla on kuluvalta kaudeltakin yksi käsittämättömän kova päätöskierroksen tulos muuhun pelaajatraaseen nähden. Etelä-Afrikan CT-kisassa hän oli ennen viimeistä sijaluvulla 68.
Viimeisenä päivänä peli lähti kulkemaan aivan eri tahtiin kuin aiemmin.
Kakko teki tuloksekseen 63,-9. Se oli päivän paras ja nosti häntä 40 sijaa 28:ksi. 
Merkittävin näyttö tuloksen arvosta oli se, että tuloslistan kymmenen ensimmäistä hävisivät hänelle keskimäärin tasan viisi lyöntiä.

Sama toistettuna perjantaina mahdollistaisi hyvinkin sijaluvun 5-6, joista jälkimmäinenkin (yksin saavuttetuna) veisi Tourin finaaliin. 
”Luonnollisesti pistän omaa parastani pöytään. Jos ei usko ja yritä, ei varmasti onnnistu. Koetan rakentaa itselleni mahdollisuuden.”

Perjantaina Emporda Resortissa nähtäneen torstain tapaisia supernousuja, kelistä riippuen ehkä muutama sulaminenkin.

Lauri Ruuska lähtee nauttimaan

Lauri Ruuska on parantanut kierros kierrokselta tulostaan ja sijoitusta meneillään olevassa kisassa

Lauri Ruuska on parantanut kierros kierrokselta tulostaan ja sijoitusta meneillään olevassa kisassa

GETTY IMAGES

Lauri Ruuska pääsi viimeisellä tuloksella 74-69,+1 jatkoon. Matias Honkala (+5) karsiutui.

”Keskiviikon reilun kolmen mailan tuulen jälkeen tänään oli tyyni keli, se näkyi tuloksissa. Kenttä pelasi tosi helppona. Selviydyin tiiltä griineille hyvin, birdipaikat olisi pitänyt käyttää paremmin hyväksi. Perjantaina on edessä todennäköisesti kauden viimeinen kisakierros, joten lähden nauttimaan”, yhdistelmällä (74-69-67,-3) sijalle 39. noussut Ruuska suunnitteli.

Road to Mallorca, tulospalvelu 

 Tulospalvelu

Etsi luettavaa