Hyppää sisältöön

Roope Kakko sättii itseään: ”Motivaatio-ongelmat pilasivat kauden 2017”

Roope Kakko kärsi motivaatio-ongelmista menneen kauden aikana

Roope Kakko kilpaili kaudella 2017 rauhalliseen tahtiin. Ensi vuonna hänen on tartuttava kiinni kaikkiin kisamahdollisuuksiin. Tämän kauden motivaatio-ongelmat eivät tule 35-vuotiaan mukaan enää toistumaan.

Roope Kakko pelasi kauden 2017 aikana 15 kilpailua. Kauden alku näytti lupaavalta, mutta heinäkuun alusta lähtien tulokset olivat heikkoja.

Roope pyrki pelaamaan kaikki European Tourin osakilpailut, joihin kategoria riitti. Se söi samaan aikaan paljon tärkeitä kisoja Challenge Tourilta. Lopulta ranking Challenge Tourilla oli 117:s, jolla saa joitain startteja kauden 2018 kisoihin. Lisäksi Roope toivoo löytävänsä jostain muutamia villejä kortteja.

Kauden 2017 parhaana suorituksena voidaan pitää Lyoness Openin (European Tour) kisan sijaa 20. Heinäkuun jälkeen tulosta ei enää tullut, ja Kakko jäi kauden 11 viimeisessä kisassa yhdeksän kertaa viimeisten kierrosten ulkopuolelle. Mistä tämä kaikki oli kiinni, eikö rutinoituneen European Tour -pelaajan pitäisi dominoida Challenge Tourilla? 

”Challenge Tour on kova kiertue. Siellä pitää olla pelillisesti ja henkisesti hereillä. Itse olin pelillisesti hyvässä kunnossa, mutta henkisesti jossain ihan muualla. Alkukaudesta sain hyviä tuloksia, kun treenit Amerikassa olivat vielä tuoreena kehossa. Kesällä en löytänyt motivaatiota lähteä ajamaan pitkiä matkoja Suomessa kohti hyviä treeniolosuhteita – ainakaan riittävän usein”, hän suomii itseään. 

Kakko haluaa laittaa kaiken omaan piikkiin. Motivaatio-ongelmat olivat hänen mukaan täysin amatöörimäisiä.

”Haluan kantaa kaiken vastuun motivaatio-ongelmista. Siellä pelataan, minne on paikka ja itse taisin hetkittäin kasvaa peliä suuremmaksi. Tuli ajateltua, että kuuluu isompiin kinkereihin ja tämä oli täysin anteeksiantamatonta, eikä tule toistumaan.” 

Roope jätti kaiken yhden kortin varaan: European Tourin karsintafinaalin. Kaikki alkoi hyvin. Roope oli hyvissä asemissa, kun toinen kierros läheni puoliväliä. Lumine Golf Clubin Hills -kentän seitsemäs väylä tuli ja vei suurimman osan mahdollisuuksista. 

”Olin pelillisesti tosi hyvässä kunnossa ennen karsintafinaalia ja sen aikana. Kisa vaatii kuitenkin keskittymistä jokaisella väylällä ja tällä kertaa tuloksen 11 tekeminen koitui minulle liian kalliiksi. Siinä lähti kaksi draivia vasemmalle ja fade jäi uupumaan. Vähän oli myös huonoa tsägää, ettei kumpikaan ensimmäisistä palloista löytynyt.” 

Olympialiikkeitä kuntosalilla

Nyt Roope valmistautuu kohti tulevaa. Hän ei ole heittämässä mailoja netin kirpputoreille, vaan keskittyy jo tulevaan kauteen. Roope on aloittanut jo fysiikkaharjoittelun. Jopa uran ensimmäinen tempaus tuli tehtyä kunniallisesti. 

”Vähän uusia juttuja pyrin hakemaan fysiikan puolelta. Se tekee henkisesti ja fyysisesti hyvää, tällä hetkellä treenailen olympialiikkeitä”, hän sanoo.

Kakko ei missään vaiheessa miettinyt uran lopettamista. Ensi kaudella kentällä nähdään varmasti nöyrempi ja nälkäisempi Roope Kakko. 

”Ei se käynyt mielessäkään. Saman tien aloin miettimään, että mitäköhän ja missäköhän pelaillaan seuraavaksi. Motivaatio on korkealla ja tiedän, että ensi kaudella tartutaan jokaiseen kisamahdollisuuteen mitä aukeaa ja laitetaan kaikki peliin.” 

Kakko suuntaa helmikuussa perheensä kanssa kohti Floridan-kotiaan. Elmeri käy ensimmäistä luokkaa, mutta sai koulusta mukavan viiden viikon loman. Minea Blomqvist-Kakko myönsi, että epäili pitkään myöntääkö opettaja näin pitkää lomaa ekaluokkalaiselle.

”Olemme itse seitsemän viikko reissussa, Elmerillä on hoitoapua isovanhemmista. En aluksi uskonut, että tulemme saamaan Elmerille näin pitkää lomaa, mutta opettaja ymmärsi asian hyvin ja antoi siunauksensa matkalle”, Minni sanoo. 

Etsi luettavaa