Hyppää sisältöön

Roope Kakko putosi hetkessä toiselta sijalta 18:ksi: ”Ei ole sanoja, vintti pimeni yhteen bogiin”

Roope Kakko koki kovia Esbjerg Golf Klubin neljällä viimeisellä

Kärkitaistoihin tasaisesti kivunnut Kakko hävisi neljällä viimeisellä reiällä edellään olleille 17:lle pelaajalle keskimäärin tasan viisi lyöntiä.

Positiiviset asiat ensin.

Roope Kakko selvitti itsensä jo neljännen kerran viiden viimeisen kisan aikana Challenge Tourilla 20:n joukkoon. Näiden väliin osui yksi  karsiutuminen.
Sijaluvut ovat olleet tässä järjestyksessä 15,16,MC, 17 ja 18.

Vastikään Tanskassa päättynyt Made in Esbjerg Challenge oli suomalaisittain loppuratkaisultaan kuin pahimmasta kauhuelokuvasta. Neljällä viimeisellä reiällä Kakko bogeyn, triplan, parin ja bogeyn. Viisi yli parin.
Yhteistuloksella (68-79-70-75,-1) hän päätyi jaetulle sijaluvulle 18. Ansioita kirjataan 2 151 euroa.

Neljä viimeistä eivät lauantaina olleet tilastojen mukaan vaikeita. Kakon edellä olleet 17  pelaajaa kiersivät ne yhteenlaskettuina tasan ihannetulokseen.
Mikäli Roope Kakko olisi  tehnyt saman, hän olisi ollut kisassa yksin kakkosena ja ansainnut 22 000 euroa.

Harmitus on lievä määritelmä kuvaamaan pelaajan itsensä tuntemuksia tilanteessa, jossa kuluvan kauden ylivoimaisesti paras sijoitus oli täysin käden ulottuvilla.

”Ei ole sanoja. Ihan turha on selittää mitään. Kyllä minulla vintti pimeni tehtyäni keskeltä väylää helposta paikasta bogin 15:lla”, Roope Kakko aloittaa analyseerauksen, joka venyy suunnittelemaansa pidemmäksi.

”Tuuliolosuhteet Esbjergissa alkoivat olla ihan siinä kintaalla että kyetäänkö pelaamaan. Erehdyin vielä katsomaan tulostalulle ja huomasin, että tässsähän ollaan leikissä mukana. Tuulen voiman ja suunnan arviointi oli vaikeaa. Bogi siinä tuli griinin missauksen jälkeen korttiin. Siitä se lähti menemään. Olen panostanut todella paljon ja taistellut jokaisesta lyönnistä. Kyllä harmittaa.”

Kisan voitti Portugalin Ricardo Gouveia  seitsemän lyöntiä Kakkoa paremmalla tuloksella.

Kakko ja muut seuraavaan kisaan osallistujat saavat vain kaksi välipäivää, kunnes samalla Esbjergin kentällä käydään toinen, saman potin tarjoava CT:n kisa.

”Saas näkee millaisissa olosuhteissa silloin pelataan ja  mikä on kentän settaus. On luvattu sateita ja se muuttaa olosuhteita olettamukseni mukaan varsin paljon.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa