Hyppää sisältöön

Roope Kakko Kivitippu Pro Invitationalin ykkönen: ”Lappajärvellä tehdään hienoa työtä huippugolfin hyväksi”

Roope Kakko avasi suomalaisista parhaiten.

Järviseudun Golfseura järjesti jo 20:n kerran upean tapahtuman ammattilaisille. Roope Kakko kukisti thrillierimäisessä loppuratkaisussa Janne Kasken.

Kotimaiset huippupelaajat suuntaavat vuodesta toiseen Mikko Ilosen ja  Mikko Korhosen johdolla  Lappajärvelle pelaamaan pro-amia, joka kulkee yhteistyökumppanin, Hotelli Kivitipun nimellä. 

”Tämä on vaan niin jumalattoman upea tapahtuma. Talkoopohjalta isännät loihtivat mahtavan tapahtuman. Kenttä on hienossa kunnossa,  vieraanvaraisuus on sydämellistä ja koko paletti toimii ensiluokkaisesti”, ylisti kolmannen kerran mukana ollut Roope Kakko.

Kakon saldo sunnuntaina päättyneen kisan jälkeen on upea, kaksi ykköstilaa kolmella yrittämällä. Espoolainen löi tauluun luvut 69-63-71,-13. Hän kukisti Joonas Granbergin kolmella lyönnillä, kisaa vielä kuusi reikää ennen loppua lyönnillä johtaneen Janne Kasken neljällä.

”Etelä-Suomi kylpee helteessä, Pohjanmaalla tuuli tuivertaa pohjoisesta ja lämpötilakin on huomattavasti alhaisempi. Pelasimme Jannen kanssa päätöspäivänä tiukan matsin, jossa nyt voitto kääntyi minulle loppusuoralla. Toinen päivä oli meiltä molemmilta hienoa ilotulitusta”, Kakko viittaa lauantain tulokseensa 63 ja Kasken  (64) tulokseen, jotka tekivät sunnuntaista kahden miehen taiston

Vesi on vahvasti esillä oleva elementti etenkin kierroksen toisella puoliskolla. Kuva 10:n viheriöltä

Vesi on vahvasti esillä oleva elementti etenkin kierroksen toisella puoliskolla. Kuva 10:n viheriöltä

Teemu Tyry

Roope Kakko kuittasi kokonaispotista  8 000 euron shekin. Kilpailu oli hänelle kauden toinen Suomessa, voitto ja on yhtä monta.

Kakko oli paras Hill Side Golfin FT-kisassa, näiden lisäksi hän on pelannut vain Itävallan yhteiskilpailut, sekä joitain yhden päivän pro-ameja.

”On kyllä vaikea kausi. Vaikea hahmottaa selviä kiintopisteitä, kisoja joihin tähtäisi. Portugalin yhteiskisa (ET+CT) on mielessä. Sieltä ykkönen saa voittajakategorian ET:lle. Senkin kisan järjestäminen on hyvin epävarmaa”, Kakko harmittelee.

”Väkisinkin tässä on jo katse isommass kuvassa kaudessa 2021. Toivottavasti nyt kuitenkin päästään pelaamaan CT:lla ja ainakin täällä Suomessa.”

Seuraavaksi hän osallistuu Vierumäellä pelattavaan kaksipäiväisen pro-amiin, jossa amatööriparina on jääkiekkomaalivahti Karri Rämö.

Mikko Korhosen säätiölle 38 000 euron lahjoitus

Lappajärven kisa oli järjestyksessään 20:s. Hyväntekeväisyys on oleellinen osa tapahtumaa.  Kilpailun tuotosta ja illallisen yhteydessä järjestetystä huutokaupasta  kertyi 38 100 euron shekki Mikko Korhosen perustamalle  Fund 59:lle. Säätiön tavoite on edistää kotimaisten huippupelaajien urakehitystä.

Huutokaupan meklarina toimi Toni Karjalainen. Kovin hinta, 12 500 euroa huudettiin Mikko Korhosen bägistä, sekä sen sisällöstä mailoineen.

Järviseudun Golfseuran vahvoihin vaikuttajiin kuuluva Matti Nykänen ja Mikko Korhonen esittelemässä vuoden 2019 kisassa  huutokaupattua taulua.

Järviseudun Golfseuran vahvoihin vaikuttajiin kuuluva Matti Nykänen ja Mikko Korhonen esittelemässä vuoden 2019 kisassa huutokaupattua taulua.

Teemu Tyry

”Järviseudun Golfseuran kautta tehdään aivan valtavan arvokasta työtä huippugolfin kehittämiseksi Suomessa. Tämän lisäksi tunnelma ja vieraanvaisuus, jämptiys niissä asioissa joista on sovittu, saa pelaajat tulemaan Lappajärvelle vuodesta toiseen”, Roope Kakko kiitteli vuolain sanankääntein ajaessaan Pohjanmaalta kohden pääkaupunkiseutua.

The 59 Fund

Kivitippu Pro Invitational, Tuloslista

Etsi luettavaa