Roope Kakko kuudes Saksan CT-kilpailussa  – Lauri Ruuska kahdeksas

Roope Kakko on pelannut aiempaa rajoitetumman pelioikeuden johdosta CT:lla vain seitsemän kisaa kuluvan kauden aikana. KUVA: GETTY IMAGES

Roope Kakko hivuttautui sunnuntaina kierroksen puolivälissä jaetulle kärkipaikalle haastajakiertueen kisassa. Kolme bogia sisääntulon alkuun pudottivat hänet kahden lyönnin päähän voittajasta, Italian Francesco Laportasta.

Lauri Ruuska ja Roope Kakko olivat kahden kierroksen jälkeen kärkikymmenikössä German Challengessa. Ruuska toisena ja kuumassa ryhmässä kolmannen kierroksen käynnistyessä.

Ruuskan (+3) ote lipesi lauantaina, Kakko (-1) pysyi kärjen tuntumassa.

41-vuotias konkari teki neljännen kierroksen ensimmäiselle puoliskolla kaksi birdieä lisää ja nousi jakamaan kärkipaikkaa.

Kolme seuraavaa tuottivat hänelle kaksi bogia, mutta näköetäisyys kisaa siinä vaiheessa johtaneisiin Gary Boydiin ja Francesco Laportaan oli tuloksen osalta olemassa.

Kakko teki viimeisellä kuudella väylällä bogeyn ja birdien neljän parin lisäksi.

Kärkiparista Laporta piti kutinsa samalla yhteistuloksella (-7) jossa myös Kakko oli ennen yhdeksää viimeistä.

Neljä pelaajaa (-6) jakoi toista sijaa, Roope Kakko (-5) sijoittui yksinään kuudenneksi.

Tämä on Kakolle kauden seitsemännessä kilpailussa ylivoimaisesti paras sijoitus, joka lupaa hyvää elokuun puolivälissä pelattavaan Vierumäki Finnish Challengeen

Bogien määrä jarrutti Ruuskan lentoa

Lauri Ruuska piristyi sunnuntaina. Hän pelasi tapansa mukaan varsin epätasaisen kisan (72-66-75-73,-3) jolla nousi lopussa kahdeksanneksi.

Ruuskalle sijoitus kärkikymmenikköön oli kauden ensimmäinen ja koko uralla (65 kilpailua) vasta kolmas.

Voittaja Francesco Laporta (-7) oli vain neljä lyöntiä edellä, Kakko (-5) heidän välissään.

Bogien ja tuplien määrän vertailu kertoo sen, että Ruuskalla kyky tehdä birdejä, mutta myös sortua bogeihin.