Roope Kakko kaipaa ”munaa ja vähän pallejakin peliinsä” – JC Ritchie nousee DP World Tourille

JC Ritchie on voittanut neljä 24:sta pelaamastaaan CT:n kilpailusta.KUVA : GETTY IMAGES

Roope Kakko ripitti itseään heikon kierroksen jälkeen ryppyotsaisesta pelaamisesta, josta puuttuu tunne ja rohkeus. JC Ritchie on toisen voittonsa jälkeen tienannut jo tarvittavat eurot noustakseen pääkiertueelle viimeistään kauden 2023 käynnistyessä.

Torstaina 28 vuotta täyttänyt Etelä-Afrikan JC Ritchie voitti toisen Challenge Tourin kisan peräkkäin, tällä kerralla Durban Country Clubilla.

Kymmenen lyönnin johdossa päivään lähtenyt Ritchie oli töhriä johtonsa. Kun viimeistä kierrosta oli pelattu 15 reikää, Belgian Christopher Mivis oli noussut jo kahden lyönnin päähän Ritchiestä.

Kahdella viimeisellä Ritchie kasvatti birdiensä kautta voittomarginaalinsa kuuteen lyöntiin. Mivis oli toinen myös edellisessä, Kapkaupungin kisassa jonka Ritchie nappasi nimiinsä.

Ennätykselliseksi Ritchien menestyspolun tekee se, että hän on jo kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa (sjjat 4,1,1) ansainnut CT:n rahalistalla reilusti yli sen summan, jolla edelliskaudella kivuttiin pääkiertueelle.

Vaikka Ritchie ei pelaisikaan kuin pienen osan lopuista 26:sta kisasta, hänen paikkansa on DP World Tourillle vuodelle 2023 sementöity yli 82 000 € tuloilla sementoitu

Ritchiellä on mahdollisuus tehdä CT:n historiaa voittamalla kolmannen kerran peräkkäin alkavalla viikolla Bloemfontein Golf Clubilla käynistyvän kisan.

Kolmas voitto antaisi hänelle välittömät lähtöpassit DP World Tourille.

Ritchien saldo CT:lla on komea. 24 kisaa, neljä ykköstilaa. Ne kaikki ovat tulleet Etelä-Afrikasta. Palkintorahaa hän on ansainnut kisaa kohden 10 000 euroa.

Tämä on 1,5 kertainen määrä siihen eurokohtaiseen keskiarvoon, joka Ritchiellä on DP World Tourilla pelaamistaan 42:sta kilpailusta.

Roope Kakko: ”Tunnetta pitää saada peliin”

Roope Kakon (68-70-67-73,-8) sijoitukseksi tuli 48:s jolla rankinglistalla lyödään nimen perään 1338 pistettä. Tämä on sama kuin Kakon bruttona kisasta saama euromäärä.

Sunnuntain kierroksella toiveet menestyksestä veivät kaksi tuplabogia.

Roope Kakko osoitti lausunnollaan sen, että epäonnistumisen jälkeen analysointi ja itsekritiikki ovat varsin tunteikkaita. KUVA: GETTY IMAGES

Kysymykseen mitäs kaverille saunan lauteilla kisasta kertoisit, antoi kaksi viiikkoa sitten 40 vuotta täyttänyt konkari tunteikkaan vastauksen:

”Juttelisin ehkä mieluummin. jostain muusta kuin golfista. Peli pitäisi saada kevyemmmäksi.”

”Nyt on niin kovaa duunia, mieli käy tuhatta ja sataa. Kaikki ratkaisuni ovat olevinaan täydellisen järkeviä. Niihin meinaa nukahtaa.”

”Pitäisi saada aika annos munaa ja ripaus pallejakin tuohon tekemiseen.”

”Rohkeus uupuu. Mindset pitäisi saada yksinkertaiseksi. Draivit lyödään kunnolla, sipit pannaan kulhon viereen ja kaikki putit sisään. Bob Rotellakin totesi, ”love your wedge and putter.”

”Lähipeli on nyt samalla tasolla kuin isälläni Seppo Kakolla, putit niin munattomia, että oksat pois.”

Enemmän pitää saada tunnetta peliin. Jollei tämä onnistu on parempi lopettaa pelaaminen”, Roope Kakko soimasi itseään.

Kakon pitkä, tammikuun puolivälissä käynnistynyt Etelä-Afrikan leiri/ kisamatka on tuloksilla mitaten mennyt parempaan suuntaan.

Ensimmäisen kisan ilmoittautumisessa hänelle tuli kohtalokas inhmillinen erehdys, toisesssa karsiutuminen yhdellä lyönnillä.

Kolmannessa kolmen kierroksen jälkeen oli toiseen sijaan vain kuusi lyöntiä, joten ihan metsässä ei 19:tta kauttaan ammattilaisena pelinsä kanssa ole.

Bloemfontein Golf Clubilla torstaina käynnistyvään Tourin neljänteen kisaan suomalaisista pääsevät mukaan myös Matias Honkala sekä Lauri Ruuska.