Roope Kakko kaatui saappaat jalassa: ”Challenge Tour ei ole se kiertue, josta olen pikkupoikana haaveillut”

Roope Kakko on pelannut European Tourilla ja Challenge Tourilla putkeen 18 kauden ajan

Roope Kakko ei onnistunut pelaamaan tarvittavaa huippukierrosta päätöspäivänä. Kakko menetti mahdollisuuden nousuun ET:lle Tanskan kilpailun viimeisillä rei’illä elokuun puolivälissä.

Challenge Tourin kausi päättyi perjantaina viimeistenkin kolmen suomalaisen, Roope Kakon (67-74-67-75,-1), Lauri Ruuskan (74-69-67-72, -2) ja Matias Honkalan (71-76, MC) osalta.
Kakon sijoitus Tourin pistelistalla on 53. (kisa vielä kesken), Honkalan 88. ja Ruuskan 95.

Toistakymmentä kotimaista pelaajaa pääsi pelaamaan yhden, muutamia tai jopa toistakymmentä kilpailua. Kokonaisuutena menestys jäi reilusti alle odotusten, joita ovat nostaneet Tapio Pulkkasen, Kim Koivun ja Kalle Samoojan voitot sekä sarjanousut ET:lle kausien 2017 ja 2018 jälkeen.

Roope Kakko nousi jo alkukaudesta suomalaisista ykköspelaajaksi, joka kopisutteli kärkimiesten kannoille saamatta neljää ehjää kierrosta kasaan. Huhtikuussa alkaneella kaudella hänellä oli jo Vierumäen kisan jälkeen viisi sijoitusta 17 ensimmäisen joukkoon, näistä yksi oli neljäs tila.

Tanskan epäonnnistuminen meni korvien väliin

Tanskan Esbjergissa pelatussa CT:n kisassa Kakolla oli kauden paras mahdollisuutensa. Ennen neljää viimeistä reikää hän oli tuloksessa, jossa pysymällä Kakko olisi ollut yksinään kakkonen ja noussut siinä vaiheessa kirkkaasti 20:n ensimmäisen joukkoon. Hänen kanssaan kärkitiloista kisailleet osallistujat pelasivat nuo neljä viimeistä keskimäärin parissa (lyönnilleen).

Roope Kakon musta hetki tuli 15:lla, jossa hän hyvän avauksen jälkeen missasi tuulessa lähestymisensä ja teki bogin.
”Tuo yksi lyönti vei keskittymiseni johtaen epäonnistumisten sarjaan seuraavilla”, Kakko totesi kisan jälkeen GoGolfille.

Hän teki kolmelle viimeiselle vielä triplan ja bogin jääden 18:nneksi.

Palkintorahaa tuli reilut 2 000 euroa. Toinen sija, jonka olisi siis saanut pelaamalla muiden kärkimiesten tahtiin, olisi lihottanut kassaa 22 000 eurolla.
Jälkiviisastelu on usein turhaa, mutta tässä tapauksessa epäonnistumisella oli vaikutuksia, joita on vaikea mitata.

”Pää on ihan tyhjä, ei ole sanoja ilmaisemaan miten paljon harmittaa”, Kakko jatkoi tuolloin purkautumistaan.

Jotain katastrofin vaikutuksesta kertoo sekin, että seuraavat viisi kisaa tuottivat neljä karsiutumista sekä sijaluvun 32.
Roope Kakko tulee jäämään ansioltaan lyhyeksi paikasta Challenge Tourin finaaliin noin 8 000 euron verran.

Jos, jos ja jos. Mikäli toinen sija olisi tullut, Roope Kakko olisi vastaavallakin loppukauden vaatimattomalla menestyksellä päässyt Tourin finaaliin asemista, jossa kärkiviisikkoon kipuaminen olisi nostanut hänet ET:lle

Tanskan waterloo oli päällimmäisenä myös Kakon omassa mielessä hänen kertoessaan ajatuksistaan Empordan-kisan jälkeen.
”Ei tämä ole se tulos, mitä lähdin kaudelta 2021 hakemaan. Omaan helmasyntiin ja itseni epäilyyn sorruin kauden mittaan. Pakotin peliä, hampaat irvessä vääntäen. Paljon oli paikkoja onnistua, mutta en käyttänyt niitä.”

”Tanskan huonon lopun jälkeen oli yhtä alamäkeä loppumatka. Sen verran heikossa mallissa oli jänne, että annoin moisen paskan lopetuksen ottaa voiton itsestäni.”
”Challenge Tour ei ole se kiertue, josta olen pikkupoikana haaveillut. Nyt on syytä katsoa peiliin ja rehellisesti miettiä, onko musta vielä sarjanousuun ja mitä toimenpiteitä se jatkossa vaatii”, vuodesta 2004 yhteensä 223 kertaa CT:lla kilpaillut Kakko heitti itselleen ilmaan kysymyksiä.

European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisan lisäksi myös Espoossa 2004 ja Omanissa 2013 CT:lla voittanut Kakko on parhaimmilllaan ollut kiertueen rankingissa kahdeksas.

”Ympärilläni on niin paljon ihmisiä, perhe ensimmäisenä, jotka uhraavat valtavasti sen eteen, että saan kilpailla. Tämän kisan ja kauden jälkeen täytyy ottaa kunnolla aikaa ja katsoa onko European Tourille mahdollista nousta ja mitä tason nostaminen vaatii”, Roope Kakko kertoi tuntemuksistaan tunti kisan päättymisen jälkeen.