Hyppää sisältöön

Roope Kakko jäi lyönnin päähän uusinnasta: ”Olen itkenyt täällä onnen kyyneleitä”

Roope Kakolla oli tunteet pinnassa Tsekin kisassa. Hän tihrutteli onnen kyyneleitä ennen ja jälkeen kierrosten viikonlopun aikana.

Roope Kakko (70-66-66-69,-16) jakoi neljättä sijaa Tsekissä pelatussa Challenge Tourin kilpailussa.

Jaetulta toiselta sijalta CT:n kisan viimeiselle kierrokselle lähtenyt Roope Kakko kadotti kierroksensa ensimmäisen puoliskon aikana yhteyden kovia tuloksia tehneisiin muihin kärkipään miehiin. 
Eroa johtavaan pelaajaan oli enimmillään neljä lyöntiä. 

”Kolme reikää ennen loppua huomasin, että tässähän voi vielä olla mahdollisuus, kun edellisissä ryhmissä pelanneet näyttivät hyytyvän ja pelikaveritkin olivat taas birdieni myötä käden ulottuvilla”, Kakko kertoi iltapäivänsä tapahtumista.

”Koko kisan ajan olen lyönyt hyvin rautoja. Avauksissa on ollut epävarmuutta, siksi olen draiveria käyttänyt vähemmän. Siinä tilanteesa 16:lla oli hyökättävä. Ei onnistunut, tein toisella pallolla birdien, mutta mahdollisuudet voittoon jäivät minimaalisiksi.”

Roope Kakko jäi lyönnin päähän uusinnassa voiton napanneesta Santiago Tarriosta,  sekä sunnuntain pelikavereistaan Julien Brunista, ja Kristian Kroogh Johannesenista.

Olen ihan tyytyväinen tähän sijoitukseen. Ruotsin kilpailussa (12.) löin paremmin, mutta ryssin lopun. Nyt pelasin järkevästi ja vähän säästöliekillä. Pätkänopeus on olemassa. Täyttä 72 reiän jaksoa ei vielä ole tullut, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa”, maanantaina Espanjaan Tsekistä suuntavaa Kakko määrittelee valmiutensa menestykseen.

Onnen kyyneleitä ennen ja jälkeen kierroksen

Roope Kakolle jaettu neljäs tila on sijoituksena koko Challenge Tourin uran kymmenenneksi paras. Hänellä on ennestään kolme voittoa, yhteensä yhdeksän sijoitusta kolmen joukkoon. 

Roope Kakko on aina elänyt vahvasti tunteella, eikä hän arkaile kertoa tuntemuksistaan.

”Tällä viikolla olen ollut jokseenkin liikuttuneessa mielentilassa. Itkin eilen klubilta hotelliin matkatessani, samoin tänään aamulla kentälle tullessani. Onnen kyyneleitä, kun päässäni summailin sitä, kuinka monelle ihmiselle saan olla kiitollinen heidän panoksestaan urani eteen.

Roope Kakko ja Minea Blomqvist-Kakko juhlivat alkuvuodesta 20 vuotista yhteistä taivalta.

Roope Kakko ja Minea Blomqvist-Kakko juhlivat alkuvuodesta 20 vuotista yhteistä taivalta.

Juha Hakulinen

”Perhe, valmentajat, kotimaiset pelikaverit jotka tsemppaavat. Suomalainen golfyhteisö on tässä suhteessa varsin toimiva. Näillä asioilla on valtava merkitys, yhdessä tekemisen meininkiä on niin moneen suuntaan. Jollei pelaajalla ole hyvää verkostoa ja tukea, itseensä uskominen ja huipulle nouseminen on hyvin vaikeaa”, Kakko muistuttaa.

”Toiset itkut tänään aamulla lähtivät kuunnellessani englanninkielistä kappaletta ”Chances.” Se toi mieleeni oman tilanteeni pari-kolme vuotta sitten, jolloin päätin, että nyt on tartuttava huolella omaan mahdollisuuteeen tehdä sitä mitä rakastaa, eli pelata ja kilpailla golfissa.”

Kakko ansaitsi Tseskistä 9 100 euroa. 209:ssa pelaamassaan CT:n  kisassa ansioita on tullut keskimäärin vajaat 2 000 euroa, reilut  413 000 euroa.
European Tourilla kisoja on takana 125, ansioita hieman päälle 800 000 euroa.

Oliver Lindell (-7) oli 36:s, Antti Ahokas (-4) 44:s ja Lindellin kanssa avauskierroksen jälkeen johtanut Ilari Saulo (+16)  61.

Tulospalvelu
 

 

Etsi luettavaa