Hyppää sisältöön

Roope Kakko hamuaa menestystä Hainanista

Roope Kakko jäi niukasti ulos Challenge Tourin finaalipaikasta

Roope Kakko pääsee pelaamaan uransa 200:n Challenge Tourin kilpailun Mallorcalla, mikäli hän nousee kahdessa Kiinassa pelattavassa kilpailussa 52:lta tilalta 45:n ensimmäisen joukkoon.

Roope Kakko on Challenge Tourilta vauhtia ET:lle hakevista pelaaajista yksi kokeneimmista. Pääkiertueella hän on pelannut useita kausia, Challenge Tour on 197:n kisan myötä kuitenkin muodostunut ”kotikiertueeksi.”

Ensimmäisen kerran hän voitti 2004 Espoossa amatöörinä Volvo Finnish Openin, Omanin ykköstila 2013 sekä Madeiran yhteiskilpailun voito 2015 ovat ammattilaisuran suurimmat saavutukset.

Vammoista ja loukkaantumisista kärsinyt 37-vuotias Kakko on pelannut CT:lla varsin siistin kauden. Vaillinnaisella kortilla 12:sta kisasta on mainiolla prosentilla kymmenen jatkoonpääsyä, paras sijoitus Vierumäeltä (3.), jossa konkari oli viimeisenäkin päivänä voittotaistossa.

Kakolla on kaikki mahdollisuudet kolmessa viimeisessä kisassa jopa saada suora paikka ET:lle. Hainanissa pelataan torstaista eteenpäin 310 000 euron kokonaispotista, Foshan Open viikkoa myöhemmin tarjoaa noin 440 000 euron potin. 

Päästäkseen Mallorcalla pelattavaan finaaliin, Kakon pitäisi minimissään sivuuttaa seitsemän edellään olevaa pelaajaa. Jatkoonpääsyt eivät tätä missään tapauksessa takaa,  vajaat 30 000 euroa ansainneen Kakon on saatava 1-2 vahvaa sijoitusta. 

Viiden joukkoon sijoittuminen Hainanissa tai top 7-sijoitus viikkoa myöhemmin toisivat yksinäänkin lähes varmasti pelipaikan Mallorcalle, 

Race to Mallorcan finaalikisan rahanjako on suunniteltu siten, että päätöskisan voittaja nousee varmuudella 15:n joukkoon ja ET:lle.  

Kakolla, kuten myös sijaluvulta 58:s Hainanin kisaan lähtevällä Oliver Lindellillä on siis vielä portti avoinna ET:lle jopa ilman karsintoja.

Suomalaisille jo 45:n joukkoonkin kipuaminen ja Mallorcan kisaan osallistuminen varmistaisivat paikan ET:n karsintafinaaliin.

Race to Mallorca, pistetilanne ennen kolmea viimeistä kilpailua.

Roope Kakon CT:n pelaajakortin löydät täältä.

Huom!. European Tourin sivuilla on monien pelaajien osalla järkyttävän suuri bogi tehtyjen cuttien sarakkeessa. Kakolle laskettu kisojen kokonaismäärä (197) lienee oikein, mutta tehdyt cutit (172) ovat erittäin kaukana totuudesta. Oikea määrä on huomattavasti pienempi.

Etsi luettavaa