Roope Kakko aloitti vahvasti Empordassa – taistelee paikasta finaalissa

Roope Kakko kärsi motivaatio-ongelmista menneen kauden aikana

Roope Kakko oli vahvassa vedossa tiistaina Emporda Golfissa Challenge Costa Bravan avauskierroksella.

Roope Kakko pelasi vahvan avauskierroksen poikkeuksellisesti jo tiistaina käynnistyneessä Challenge Costa Brava -kisassa, joka pelataan Empordan kentällä Kataloniassa, Espanjassa.

Kakon tulos oli neljä alle parin (67), mikä riittää tiistaina jaettuun yhdeksänteen sijaan kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa.

Kilpailu pääsi alkamaan sumun vuoksi myöhässä, minkä vuoksi kaikki pelaajat eivät ehtineet pelata avauskierrostaan loppuun ennen kuin pimeys laskeutui kentän ylle.

Kokenut Kakko aloitti kierroksen loistavasti. Kuuden ensimmäisen reiän jälkeen hän oli tuloksessa neljä alle parin tehtyään neljä perättäistä birdieä rei’ille 12–15. Kakko starttasi kierrokselleen kymppitiiltä.

Yhdeksännelle reiälle tullut bogi pudotti miehen hetkellisesti kolme alle parin -tilanteeseen, mutta birdiet rei’illä 1 ja 5 nostivat häntä jälleen tulosluettelossa paremmille sijoille.

Kun birdiejä ei enää irronnut ja toiseksi viimeiselle reiälle – harmittavasti par 5 – tuli bogi, kirjattiin tulokseksi 67 lyöntiä.

Selkä seinään vasten

Vahva alku tuli konkarille tarpeeseen, sillä Kakko saa esittää tällä viikolla parastaan noustakseen Challenge Tourin finalistien joukkoon. Rankingin 45 parasta pääsee mukaan Mallorcalla marraskuun alussa pelattavaan päätöskilpailuun.

Kakko on ennen Challenge Costa Brava -kisaa  sijalla 52 rankingissa, jossa hän pitäisi nousta seitsemän pykälää, jotta kauden tavoitteena oleva nousu European Tourille olisi mahdollista.

Ennen kauden toiseksi viimeistä kisaa Kakko oli hieman alle 5 000 euroa 45:nnellä sijalla olevaa pelaajaa perässä, joten minimissään Kakon pitäisi sijoittua yksin seitsemänneksi, jotta hänellä olisi teoriassa mahdollisuus päästä finaaliin mukaan.

Varmoilla vesillä Kakko olisi, mikäli hän sijoittuisi yksin vähintään kolmanneksi. Esimerkiksi sijoille 4–7 sijoittumalla hänen pitäisi jännittää sitä, kuinka muut pelaajat hänen takanaan ja edessään rankingissa sijoittuvat.

Challenge Tour -rankingin 20 parasta pelaajaa nousee kauden päätteeksi pääkiertueelle. Tällä hetkellä Kakko on 20:nnestä sijasta rapiat 32 000 euroa perässä.

Tällä viikolla kisan voittaja tekee juuri 32 000 euron tilin.

Honkala parissa

Kakon lisäksi tällä viikolla kisassa ovat mukana myös Matias Honkala ja Lauri Ruuska.

Honkala pelasi 18 reikää pariin ja jakaa tässä vaiheessa 55:ttä sijaa. Ruuska ehti pelata tänään yhdeksän reikää. Hän on tuloksessa +3 ja kaukana kärjestä.

Kisan kärjessä on Frederic Lacroix tuloksellaan -7. Toista sijaa jakaa peräti seitsemän pelaajaa tuloksella -5.