Hyppää sisältöön

Robert Rock rakastaa opettamista: ”En missään vaiheessa tähdännyt kilpapelaajan uralle”

Robert Rock on sunnuntaina jäniksenä The Renaissance Clubilla Skotlannissa

Golfopettaja on yhdistänyt valmentamisen ja pelaamisen huipputasolla uskomattomalla tavalla. Scottish Openia johtava Rock saa sunnuntaina kirittäjäkseen valmennettavansa Wade Ormsbyn.

Harva muistaa tai tietää, kuinka golfopettajana 2000-luvun alussa toiminut Robert Rock raivasi paikkansa European Tourille.

Hän pääsi villeillä korteilla mukaan 2003 ET:n Englannin kisoihin, menestyi, sai lisää kisoja ja onnistui vakiinnuttamaan paikkansa.

2009  Rock oli kolmasti kakkonen, ensimmäinen voitto tuli 2011 Italiassa ja toinen shokeeraavasti Abu Dhabissa 2012.  Samassa ryhmässä päätöspäivänä pelannut Tiger Woods taipui jaetulta johtopaikalta kolmannksi, kakkoseksi kiilannut Rory McIlroy jäi lyönnin päähän Rockista.

Rock on useissa haastatteluissa todennut, että hänen suunnitelmiinsa ei ammattilaiseksi ryhtyessään kuulunut peliuran rakentaminen.

Tyypilliseen brittitapaan hän oli työharjottelijana koulutuksensa aikana vastuualueenaan muun muassa pro-shopissa työskentely. Opetustyöhön kiinni päästyään hän kehittyi pelaajana ja sattuman kautta tulleet menestykset 2003 muuttivat kompassin suuntaa.

Rock on lunastanut paikkansa ET:lla yhtenä tyylikkämmistä ja pidetyimmistä hahmoista, jonka suuri idoli on Ben Hogan. Svingi on klassisen kaunis, rauhallisesti kentällä käyttäytyvän Rockin tunnistaa myös siitä, että hän ei käytä kuin poikkeusoloissa päähinettä.

Robert Rockilla on omaa nimeään kantava golfkoulu, Robert Rock Golf Academy, joka tarjoaa kokanaisvaltaisen palvelun kaiken tasoisille pelaajille.

Robert Rock on maailmanlistalla 348:s. Viimeisten vuosien aikana suuret menestykset ovat vältelleet häntä, kärkipaikka on suuri yllätys

Robert Rock on maailmanlistalla 348:s. Viimeisten vuosien aikana suuret menestykset ovat vältelleet häntä, kärkipaikka on suuri yllätys

GETTY IMAGES

Oman pelaajauran kautta Rock on saanut myös varsin vakuuttavan listan eturivin pelaajista valmennettavikseen. Matthew Wallace on viimeisten vuosien aikana tehnyt kovinta nousua. Matthias Shwab, Lee Westwood ja sunnuntaina hänen pelikaverikseen Scottish Openissa asettuva Wade Ormsby lukeutuvat myös Rockin koutsattaviin pelaajiin.

”Määrittelisein itseni vanhan koulukunnan golfvalmentajaksi. Olen aina opettanut golfareita, enkä missään vaiheessa nuoruudessani ajatelllut pelaajauralle siirtymistä. Teen nyt kilpapelaajien valmentajana sitä työtä, josta olen aina pitänyt, ja uskonut pystyväni tekemään tulosta”, Rock summasi tilannettaan syksyllä 2019 Golf Worldille  antamassaan haastatelussa.  

Ormsby-Rock parivaljakko, pelaaja sekä valmennettava merkittävän suuressa kisassa on historiallinen ja ainutlaatuinen European Tourilla.

Parivaljakko lähtee kierrokselleen kello 13.40 Suomen aikaa.

V SPort ja Viaplay näyttävät kisan päätöspäivän suorana lähetyksenä kello 13.30-19.30.

Robert Rock, opetusvinkkejä

Scottish Open, tulosseuranta

Etsi luettavaa