Hyppää sisältöön

Robert Karlsson mielii voittoa Prahan kilpalusta: ”Lyön palloa paremmin kuin moneen vuoteen”

Robert Karlsson pelaa jatkossa ET:n lisäksi myös Champions Touria

Syyskuun kolmantena päivänä 50 vuotta täyttävä Robert Karlsson on edelleen kova luu myös avoimissa sarjoissa. Kuluvan kauden päätteksi hän suuntaa USA:n Champions Tourin karsintoihin.

European Tourin Tsekin kilpailuun on saatu mukaan legendoja, kuten Ernie Els, Padraig Harrington, Lee Westwood ja Thomas Björn.  Lähes samaan sarjaan kuuluu Robert Karlsson, joka on ollut pisimpään ruotsalaispelaajista huipulla.

D+D Real Czech Mastersin kolmanteen päivään hän lähtee kolmannelta sijalta, vain kolme lyöntiä Edoardo Molinaria perässä.

”Olen pelannut kauden aikana erittäin hyviä kierroksia onnistumatta saamaan neljä ehjää  samaan kilpailuun. Lyön etenkin rautojani oikein hyvin, paremmin kuin kertaakaan moneen vuoteen”, kahteen kierrokseen 13 birkkua tehnyt Karlsson kertoi perjantain kieroksensa jälkeen.

196-senttinen hujoppi on voittanut ET:lla 11 kertaa, pelannut kahdesti Ryder Cupissa ja nostanut voittokannua myös World Cupissa yhdesssä Henrik Stensonin kanssa. Vuonna 2008 hän sijoittui kolmessa majorissa kymmenen joukkoon, voitti European Tourin rahalistan ja tuli valituksi maan parhaaksi miesurheilijaksi. 

Tsekin kisa on hänelle jo uran 621:s European Tourilla, pohjoismaisista pelaajista hän on tälläkin mittarilla aivan omilla luvuillaan. Merkillepantavaa ja ennätyksellistä on sekin, että Karlssonin ensimmäisestä ET:n kisasta on aikaa jo yli 31 vuotta. 

Karlsson nousi golfmaailman tietosuuteen Open Championshipissa 1992, jolloin hän jakoi viidettä sijaa 22-vuotiaana yhdessä samanikäisen Ernie Elsin kanssa. Kisan voittanut Nick Faldo povasi kisan jälkeen ruotsalaisen nousevan maailmantähdeksi.

Lähestyessään 50 vuoden rajapyykkiä, Karlsson ei näe mitään estettä sille, etteikön hän voisi voittaa myös viikonloppuna. Edellisestä ykköstilasta on toki aikaa yhdeksän vuotta, tuolloin hän pisti nippuun Euroopan tähdet kauden päätöskilpailussa Dubaissa.

”Suuntaan syksyllä Champions Tourin karsintoihin”, Pohjois-Carolinassa nykyään vaikuttava Karlsson kertoi tulevaisuudensuunnitelmistaan. 

”The Scientist” lempinimen analyyttisestä tavastaan harjoitella ja pelata saanut  Karlsson on viimeisen kolmen vuoden aikana ollut vain kerran kymmenen joukossa. Vuoden 2017 British Mastersissa hän pisti maailmantähdet tiukille sijoittuen kolmanneksi.

Ennen viikonloppua maailmanlistan sijalla 659 oleva konkari voi olla vielä sunnuntainakin mukana voittotaistossa, mikäli hän selviää ilman ”pimeitä jaksoja”, jotka ovat loisteliaan lyömisen vastapainoina pilanneet monta kilpailua.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Robert Karlsson lähtee kolmannelle kierrokselle samanaikaisesti klo 15.00, kun Viasat ja Viaplay käynnistävät suorat lähetyksensä. 

Etsi luettavaa