Hyppää sisältöön

Robert Karlsson ja Thongchai Jaidee Champions Tourille – suomalaisten suosikki mureni päätöskierroksella

Robert Karlsson pelaa jatkossa ET:n lisäksi myös Champions Touria

50-vuotta täyttäneet Karlsson ja Jaidee läpäisivät Champions Tourin karsinnan, jonka kautta työpaikan sai vain viisi pelaajaa.

Champions Tour vetää puoleensa 50-vuotiaita tähtiä ympäri maailman. Tourin karsinnat ovat varsin tiukat, loppuviikosta pelatussa finaalissa oli pelioikeuden taannut kortti tarjolla vain viidelle pelaajalle. Champions Tour on tässä mielessä varsin suljettu kiertue, jossa paikan aikoinaan hankkineet uusivat korttinsa kohtuullisen helposti.

Karsinnoissa korteista kolme meni ulkomaalaisille. Australian Stephen Leaney pelasi pitkän uran PGA Tourilla, Robert Karlssonin ja Thongchai Jaideen uran suurimmat saavutukset ovat European Tourilta sekä Jaideen osalta myös Asian Tourilta.

Karlssonilla on toki ollut toinen jalka valtameren takana jo pitkään, hän on kirjoilla USA:ssa, Charlottessa Pohjois-Carolinassa. 196-senttisen Karlssonin ura pääkiertueilla on ollut poikkeuksellisen pitkä ja menestyksekäs. Päättyvä kausi oli jo 29:s, kilpailuja on yli 700 ja voittoja 11.

Eurooppalaispelaajilla on ollut Champions Tourilla erittäin vahva asema. Bernhard Langer on voittanut pistelistan kymmenen kertaa, ikäistensä major-voitoihin yltäneitä ovat myös Colin Montgomerie sekä Miguel Angel Jimenez.

Thongchai Jaidee voitti ET:lla kahdeksan kertaa, joista Ranskan avoimet 47-vuotiaana 2016. Hän oli myös ensimmäinen thaimaalainen, joka pääsi mukaan Presidents Cupiin vuonna 2015.

Jarmo Sandelin voitti karsintojen ensimmäisen vaiheen, mutta finaalissa loppukiri jäi piippuun.

Jarmo Sandelin voitti karsintojen ensimmäisen vaiheen, mutta finaalissa loppukiri jäi piippuun.

GETTY IMAGES

Jarmo Sandelin jäi viimeisestä korttin oikeuttaneesta tuloksesta kuuden lyönnin päähän pelattuaan päätöspäivänä tuloksen 73. Vertailun vuoksi, Jaideen tulos oli samana päivänä 11 lyöntiä parempi: 62 lyöntiä.

Sandelin tunnetaan hyvin Suomessa. Hän on syntynyt Imatralla ja hänen molemmat vanhempansa ovat suomalaisia, joiden mukana hän muutti jo lapsena Ruotsiin. Sandelin on ruotsin kansalainen, mutta edusti pitkään Espoon Golfseuraa ja oli Suomen PGA:n jäsen.

European Tourilta Sandelinilla on viisi voittoa, ja hän edusti Ryder Cupissa Eurooppaa vuonna 1999.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa