Hyppää sisältöön

Robert Karlsson haastaa Steve Strickerin ja Padraig Harringtonin: ”Parempi keskittyä vain omaan peliini”

Joko sunnuntaina onnistuu? Robert Karlssonin neljä kakkostilaa ja kaksi kolmatta ansaitsisivat jatkokseen voiton seniorien majorissa. KUVA: GETTY IMAGES

Ruotsin ammattilaisgolfin ensimmäisen menestyksekkään sukupolven tähtiin lukeutuva Karlsson ei ole ajoittain hyvistä esityksistä huolimatta voittanut yhtään kisaa sitten marraskuun 2010.

PGA Champions Tourilla pelataan sunnuntaina The Traditionin viimeinen kierros. Kiertueen majoreihin kuuluvan kisan sanottajalistalla on 78 erittäin ansioitunutta tähteä. Kaikki pelaavat neljä kierrosta, cuttia ei ole.

Robert Karlsson on eurooppalaisista osallistujista yksi legendaarisimmista, vaikka Bernhard Langerin, Padraig Harringtonin ja Darren Clarken tapaan hänellä ei ole major-voittoa yleisistä tai seniorisarjoista.

Ammattilaisura käynnistyi syksyllä 1989. European Tourin pisin pelaaaja (196 cm) herätti huomiota pituuden lisäksi näyttävällä lyömisellään ja kovalla harjoitusmoraalilla.

Karlsson voitti DP World Tourilla 11 kertaa, oli ykkönen Tourin rahalistalla, World Cupin ykkönen Henrik Stenson parinaan,Ryder Cup -pelaaja sekä myöhemmin samojen haasteottelujen apulaiskapteeni.

Karlsson loisti DP World Tourilla vielä 2010,” jäähyväisiksi” hän oli paras Dubain World Championshipissa.

Karlsson suuntasi USA:han, PGA Tourille, jossa menestys ei kuitenkaan ollut toivottua.

Parhaiksi saavutuksiksi jäivät kaksi hävittyä uusintaa. 50-vuoden ikään ehdittyään hujoppi on pelannut 59 kisaa Champions Tourilla,

Voitot ovat kiertäneet, neljän kakkostilan lisäksi käteen on jäänyt kaksi kolmatta tilaa ja yhteensä 20 sijoitusta kymmenen joukkoon.

Edellisestä voitosta on siis aikaa 12,5 vuotta, valtameren takana ykköstiloja ei ole plakkarissa.

Lauantain Karlsson pelasi hurjan tuloksen (63,-9) nousten johtoon.

Sunnuntaina Karlssonia (-16) kirittävät legendat Steve Stricker (-16) sekä Padraig Harrington (-14). Kolmikko lähtee kierrokselleen klo 19.02

”Kärkitaistoon saattaa kivuta edellämme kulkevista ryhmistä muitakin huippuja. Tässä tilanteessa ei kannata vilkuilla sivulle, vaan keskittyä omaan tekemiseen ja katsoa mihin se rittää.”

Disscovery+ näyttää The Traditionin sunnuntaina kierroksen suorana mainioon lähetysaikaan klo 21.00-

Tulospalvelu

.

Etsi luettavaa