Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Espoo Ringside Golf

Ringside Golfista kohti kansainvälisiä kilpailukenttiä

Adeliina Virtanen pelasi viime vuonna myös Finnish Tourilla. KUVA: MIKKO SINTONEN

Ringside Golf eli Rinkku tunnetaan paitsi korkeista vuosittaisista kierrosmääristä myös hyvästä yhteishengestä. Rinkussa viihtyvät yhtä lailla nuoret ja vanhat pelaajat. Nyt yksi nuori lahjakkuus on kovaa vauhtia kulkemassa kohti kansainvälisiä kilpailukenttiä. 

Porista Espooseen vuonna 2020 muuttanut Adeliina Virtanen edustaa nykyään Espoo Ringside Golfia ja kulkee määrätietoisesti kohti menestystä kansainvälisillä kentillä. Menestystä on tullut kotimaan kentillä nuorten sarjoissa ja myös aikuisissa. Nyt on aika ottaa seuraava askel kotimaan rajojen ulkopuolella. 

Mennyt talvikausi on sujunut harjoitusten parissa Espanjassa, kotimaassa Planmeca Golf Areenalla ja fysiikkatreenien parissa kuntosalilla. Lisäksi aikataulun on kiireisenä pitänyt opinnot Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Urheilulukion käyminen mahdollistaa harjoittelun joustavasti myös ulkomailla. 

”Hyvä treeni on näkynyt alkukaudesta. Pelillinen tasaisuus alkaa löytyä ja pitkät avaukset löytävät toistuvasti väylälle”, Virtanen summaa iloisena. 

Ringsiden Golf on ollut alusta alkaen Virtaselle paikka, johon on ollut helppo ja mukava mennä. Ihmiset ovat poikkeuksetta liikkeellä hyvällä fiiliksellä ja sillä on iso merkitys. Ensimmäisellä kaudellaan Ringside Golfissa Virtasella ei juuri ollut tuttuja seurassa, mutta tilanne muuttui nopeasti. 

”Kaikki tervehtivät aina hymyssä suin ja melko usein joku jää jutullekin. Moni on kiinnostunut tekemisistäni ja se on erittäin kiva huomata”, Virtanen iloitsee. 

Seurassa ollaan laajasti kiinnostuneita nuoren kilpapelaajan urakehityksestä ja klubilla tiedetään tarkasti, miten Virtanen on kilpailuissa pärjännyt. Se näkyi Virtaselle jo kesällä 2021, kun hän voitti alle 18-vuotiaiden reikäpelin Suomen mestaruuden ja sijoittui toiseksi naisten lyöntipelissä.

Virtanen sai tuolloin kotiseuransa juhlissa tunnustuksen ja huomasi, että hänen tekemisiään todellakin seurataan suurella mielenkiinnolla. Kotiseuran kannustus on iso voimavara. 

Ringside Golfissa kausi on saatu tutulla hyvällä tunnelmalla liikkeelle. Virtanen itse on kääntänyt katseensa tiukasti tulevaan jo meneillään olevaan kilpailukauteen, joka on avattu Ranskassa ja Italiassa. Seuraavina isoina tähtäiminä ovat amatöörien mestaruuskilpailut kesäkuussa Prince’s Golf Clubilla Englannissa ja naisten joukkue EM-kilpailut Tawast Golfissa heinäkuussa. 

”Kilpailen nykyään naisten sarjassa ja moni muukin haluaa näihin kilpailuihin. Pelin pitää kulkea alkukaudesta, jos haluaa noissa kisoissa pelata”, Virtanen tiivistää lopuksi.

Etsi luettavaa