Hyppää sisältöön

Ringside Golfissa loistokonsepti uusien golfareiden tuomisessa lajin pariin

Espoo Ringside Golfissa on tehty loistavaa pitkäjänteistä työtä nykyisen tilanteen eteen. Ringsidella menee hyvin ja se on kasvanut yhdeksi pääkaupunkiseudun suurimmista golfseuroista. Vierivä kivi ei kuitenkaan sammaloidu ja Rinkussa päätettiin alkaa panostaa entistä enemmän uusien golfareiden kouluttamiseen, joista toivottavasti tulee uusia rinkkulaisia.

Ringside Golfin kenttä, uusi laajennettu klubitalo ja vahva yhteishenki seurassa ovat tehneet Ringisdesta hyvin vetävän kentän niin omien pelaajien kuin vieraiden keskuudessa. Seura haluaa kuitenkin edelleen panostaa enemmän ja enemmän uusien pelaajien tuomiseen seuran toimintaan. Uusi konsepti jäsen- ja asiakashankintaan saattaakin olla tuulahdus tulevaisuudesta, jossa tartutaan yhteen golfin suurimmista ongelmista. Ringside Golfissa halutaan ottaa koppi suuresta massasta ihmisiä, joilla on pieni kosketuspinta golfiin, mutta eivät välttämättä ole koskaan siirtyneet aktiivisesti lajin pariin.

Rinkun starttipaketti on luotu todella huokeaksi (150eur), investointina tulevaisuuteen. Uusille pelaajille halutaan starttipaketin aikana luoda positiivinen mielikuva Ringside Golfista ja toivotaan, että heistä mahdollisimman monesta tulee jo ensi vuodesta lähtien seuran aktiivijäsen. Ensi vuodelle on ideana aloittaa sama paketti jo keväästä lähtien uusille oppilaille.

Paketti sisältää viikoittaiset ohjatut harjoitukset maanantai-iltaisin, yhden ohjatun ysin, kolme omatoimista ysiä, ilmaiset rangepallot loppuvuodelle ja tietenkin Espoo Ringside Golfin jäsenyyden. Nopeasti laskettuna paketin arvo listahintana pyörii noin 400-500 euron hujakoilla. Ringsidessa nähdäänkin paketti investointina tulevaisuuteen. Se ei ole myynnissä muille kuin Rinkun uusille jäsenille (1.6.2016 alkaen jäseneksi liittyneet).

”Ideana ei ole missään nimessä opettaa tai tehdä suuria svingiremontteja. Tavoite on tuoda uusia pelaajia lajin pariin Rinkun kentällä, vastata kysymyksiin ja opastaa perusasioissa. Tie golfariksi on melko pitkä ja kivinen vielä green cardin suorittamisen jälkeen ja siirtyminen isoille kentille jää liian monilta tekemättä. Ringsidessa halutaan toivottaa vähemmän pelaavat tervetulleiksi ja kouluttaa heistä hyvässä porukassa parempia golfareita ja viedä heitä kohti tilannetta, jossa he ovat omatoimisia golfareita valmiina menemään isolle kentälle”, projektin vetäjä Nikke Tyry kertoo.

Ringside Golfin päävalmentaja Samuli Seppälä näkee pelkkää positiivista synergiaa uusjäsenhankinnassa. Samuli onkin sitä mieltä, että green card -kurssin asema ei välttämättä tule olemaan ikuinen – ainakaan nykyisellä konseptilla.

”Kyllä lajin aloittamista pitäisi saada jollain toimenpiteillä helpotettua. Toki golf on vaikea laji, mutta enemmän pitäisi mennä juuri tapauskohtaisesti. Jotkut olisivat valmiita kentälle tunnin treenin jälkeen ja toisilla se voi viedä kymmenen tuntia ohjattua harjoittelua. Toivottavasti saamme tällä projektilla paljon uusia pelaajia Ringsideen – kyseessä on nimenomaan pelaajia, jotka todennäköisesti muuten eivät juuri tänä kesänä olisi golfin parissa.”

Treeneissä alusta asti mukana ollut Eerik Huitti pitää konseptia loistavana. Hän itse suoritti green cardin keväällä, mutta opittavaa jäi vielä paljon.

”Treeneissä käydään läpi ihan perusjuttuja mihin kukakin tarvitsee eniten harjoitusta. Paikalla on mukavaa porukkaa ja tapahtumat ovat tosi rentoja ja hyvähenkisiä. Ohjattu ysi antoi aika paljon informaatiota siitä miten kentällä käytännössä toimitaan – oli varmaan ihan hyvä käydä eka ysi ohjattuna. Toivottavasti entistä useampi hyppää mukaan koska tällaista varmasti tarvitsee suurin osa, joilla lajin aloitus tyssää green card -kurssiin.”

Varsinaista tasoitusrajaa starttipakettiin ei ole. Paketti on suunnattu ihmisille, jotka tarvitsevat pientä opastusta ja hyvää seuraa golfharrastukseensa. Viikottaiset treenit hyvässä nuorekkaassa porukassa antavat myös loistavan mahdollisuuden tutustua muihin lajin kanssa vasta tuttavuutta tekeviin ja löytää itselleen uusia pelikavereita. Tällä hetkellä starttipaketissa on mukana noin 15 golfarin alkua eri ikäryhmistä ja taustoista. Opastuksesta ja projektista vastaavat Ringside Golfin aktiivipelaajat Nikke Tyry ja Joonas Hinkkanen.

Lisätietoa paketista ja kysymyksiä voi kysyä suoraan Nikeltä: 045-311 7275

 

Etsi luettavaa