Riihijärvi kärsi kirvelevän uusintatappion – toinen sija kauden avauksessa lupaa hyvää loppuvuotta ajatellen

Kiira Riihijärvi aloitti kauden 2023 huippusijoituksella. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi aloitti kautensa hienosti kakkossijalla. Hän hävisi voiton kolmen naisen uusinnassa.

Kiira Riihijärvi aloitti kilpailukauden Epson Tourilla tällä viikolla ja hyvin aloittikin. 25-vuotias sijoittui Florida’s Natural Charity Classicissa toiseksi. Riihijärvi onnistui parantamaan tulostaan lyönnillä jokaisella kierroksella päätyen lopputulokseen -9 (70-69-68).

Voittokin oli lähellä, sillä Riihijärvi oli mukana uusinnassa, jossa hänen lisäkseen pelasivat Ranskan Agathe Laisne ja Yhdysvaltain Jillian Hollis.

Voitto meni tällä kertaa Ranskaan, kun Laisne onnistui tekemään ensimmäisellä uusintareiällä birdien. Hollis sai aikaan parin ja Riihijärvi bogin.

Uusintareikänä pelattiin Winter Havenin 18. reikä, joka oli tällä viikolla Laisnelle erityisen suosiollinen. Hän teki par 5 -reiällä paitsi uusinnassa myös jokaisella kolmella kilpailukierroksella birdien.

Sen sijaan Riihijärvi ei onnistunut kesyttämään päätösreikää, sillä hän joutui tyytymään kisakierroksilla kolmeen pariin ja uusinnassa siis bogiin.

Uusintatappiosta huolimatta Riihijärvi saa lähteä pää pystyssä kohti seuraavaa haastetta, joka on ensimmäinen kilpailu LPGA-kiertueella. Hän pelaa kolmen viikon kuluttua LPGA Marathon Classicin, joka kisataan Arizonassa.

Tämän viikon kisa toimi siihen varmasti hyvänä valmistautumisena ja itseluottamuksen kohottajana.

Uusintakolmikon jälkeen neljänneksi sijoittui Becca Huffer, jonka lopetus oli vailla vertaa. Hän pelasi viimeiset kolme reikää neljä alle parin tehtyään viimeistä edelliselle reiälle hole-in-onen.