Hyppää sisältöön

Riihijärvi murskasi Talin kenttäennätyksen ja siirtyi ylivoimaiseen johtoon

Kiira Riihijärvi pelaa sekä perjantaina että lauantaina Augusta Nationalilla

Kiira Riihijärvi johtaa Erkko Trophyä kuuden lyönnin erolla ennen päätöskierrosta. Miesten sarjassa on tasaisempaa.

Helsingin Golfklubin kenttäennätys on nyt 62 lyöntiä eli yhdeksän alle parin. Uudesta ennätystuloksesta vastasi Kiira Riihijärvi, joka paransi eilistä tulostaan Finnish Amateur Championshipissä eli Erkko Trophyssä peräti kymmenellä lyönnillä (72-62).

Aiempi ennätystulos naisten sinisiltä tiiltä oli 65 lyöntiä, ja sitä piti hallussaan ruotsalainen Filippa Helmersson, joka pelasi tuloksen vuoden 1996 Erkko Trophyssä. Tosin vuonna 2011 Walesin Becky Brewerton pelasi Finnish Ladies Mastersissa tuloksen 63, mutta kenttä oli tuolloin hieman eri ja reiät pelattiin eri järjestyksessä kuin normaalisti. LET-kilpailussa naiset pelasivat kenttää, joka vastasi pituudeltaan keltaisia tiitä.

Kiira Riihijärvi on nyt yhteistuloksessa -8. Toisena olevat Anna Backman ja Sandra Salonen on häntä kuusi lyöntiä perässä tuloksessa -2.

Virpiniemi Golfia edustava Riihijärvi teki kierroksellaan seitsemän birdieä ja yhden eaglen. Se syntyi 15. reiällä, joka on lyhyt par 4.

Naisten sarjassa alle parin tuloksessa on myös jo kertaalleen kilpagolfuransa lopettanut Petra Salko.

Kerttu Hiltunen, Krista Junkkari ja Emilia Tukiainen ovat ennen päätöskierrosta parissa, joten he taistelevat vielä ainakin himmeämmistä mitaleista. Cut-rajaksi naisissa muodostui +9.

Miesten sarjan toinen kierros on vielä kesken. Kärkipaikalla on kolme pelaajaa: kierroksensa jo päättäneet Viron Mattias Varjun ja Ilari Saulo sekä takaysin alkutaipaleella parhaillaan oleva nuori Saku Halonen, joka oli avauskierroksen jälkeen yllätysjohdossa.

Osa miehistä on vasta aloittanut kierroksensa, joten tilanne saattaa vielä muuttua illansuuhun mennessä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa