Hyppää sisältöön

Riihijärven ja Nuutisen LPGA-jahti jatkuu huomenna iltapäivällä

Sanna Nuutinen ja Kiira Riihijärvi jatkavat LPGA-paikan jahtia torstaina.

Sunnuntaina tiedetään, kuinka monta suomalaista pelaa ensi vuonna LPGA-kiertueella. Sanna Nuutisella ja Kiira Riihijärvellä on hyvä mahdollisuus tehdä seuraa Matilda Castrénille.

LPGA-kiertueen karsintafinaalin toinen ja viimeinen vaihe käynnistyy huomenna Mobilessa, Alabamassa. Paikkaa maailman kovimmalla naisten golfkiertueella hakevat Kiira Riihijärvi ja Sanna Nuutinen.

Suomalaiset lähtevät neljän päivän urakkaan kelpo asemista, sillä ensimmäisen vaiheen tulokset jäävät voimaan. Riihijärvi pelasi neljä ensimmäistä kierrosta viisi ja Nuutinen kolme alle parin.

Toiseen vaiheeseen mahtui 72 naista, kun osallistumisoikeuden LPGA-kiertueelle saa karsinnoista 45 pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat.

Suomalaiset ovat tässä vaiheessa tämän rajan paremmalla puolella, sillä neljän kierroksen jälkeen tulos kaksi alle parin riittäisi LPGA-paikkaan.

Kaksi suomalaista LPGA-kiertueen finaalissa jo melkoinen saavutus, mutta kovassa vedossa ovat olleet  myös tanskalaiset ja ruotsalaiset pelaajat.

Tanskalaisia pääsi karsintafinaalin toiseen vaihteeseen eli 72 parhaan joukkoon kolme ja ruotsalaisia peräti viisi. Lähes 14 prosenttia karsintafinaalin toisen vaiheen pelaajista tulee Pohjoismaista.

Huomionarvoista on se, että Britteinsaarelta, joka on perinteinen golfmaa ja jossa asuu yli tuplasti enemmän ihmisiä kuin Pohjoismaissa, karsintafinaalin toiseen vaiheeseen ylsi yhteensä kolme pelaajaa, kaksi Englannista ja yksi Skotlannista.

Kaikkiaan Euroopasta on edelleen mukana 22 pelaajaa.

Lähtöajat iltapäivällä

Avauskierrokselle pelaajat lähetetään matkaan kahdelta tiiltä. Suomalaisista ensimmäisenä starttaa Nuutinen jo klo 7.30 paikallista aikaa (15.30 Suomen aikaa). Hän pelaa Ruotsin Linn Grantin ja Yhdysvaltain Lauren Kimin kanssa.

22-vuotias Grant siirtyi ammattilaiseksi elokuussa ja voitti syksyllä LETAS-kilpailun ja sijoittui kahdessa perättäisessä LET-kisassa toiseksi. Amatöörien maailmanlistalla hän nousi korkeimmillaan toiseksi. 27-vuotias Kim on pelannut ammattilaisena jo pidempään, mutta ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa LPGA:lla.

Riihijärvi puolestaan pääsee mittaamaan taitojaan taiwanilaisen Yu-Chiang Houn ja Tanskan Nicole Broch Estrupin kanssa.

Hou on edelleen amatööri, joka tuoreella WAGR:lla sijalla 27. Parhaimmillaan hän on ollut amatöörien ykkönen maailmassa. Estrup on 28-vuotias peluri, joka sijoittui tällä kaudella LPGA-rankingissa 102:nneksi. Maailmanlistalla hän on sijalla 152.

Ennakkoon ajatellen Riihijärvi pääsee pelaamaan itseään kovempaan seuraan. Kolmikko starttaa klo 15.52 Suomen aikaa.

Karsintafinaalia johtaa nuori ranskalainen Pauline Roussin-Bouchard, jolla on takana vahva amatööriura. Entinen amatöörien maailmanlistan ykkönen vaihtoi ammattilaiseksi elokuussa ja pari viikkoa myöhemmin hän voitti Ladies European Tourin kilpailun Ruotsissa.

Tulospalvelu ja lähtöajat

Etsi luettavaa