Hyppää sisältöön

Rickie Fowlerin tehokas puttitekniikka

Fowler on yksi PGA Tourin parhaista puttaajista. Strokes Gained: Putting tilastossa hän on viides kaudella 2017.

Loistava puttaaminen siivitti voittoon Honda Classicissa ja viime viikon Quicken Loans Nationalissa Fowler upotti viimeisellä kierroksella yhdeksän birdiä. 

Hyvä puttaaminen antaa mahdollisuuden huipputuloksiin ja lisää itseluottamusta peliin. Katso alla oleva video Rickien puttaamisesta kevään Honda Classicissa. 

Fowlerin puttitekniikka on tourin parhaita. Liike on tehokas ja mailan liike melkein napakka. Vaikka putterin liike syntyy käsivarsista ja hartioista, liikkuu vartalo ja kädet mahdollisimman vähän. Maila tekee suuremman heilahduksen kuin kädet ja lavassa on eniten energiaa. 

Pitkä ja löysä putterin liike voi olla kauniin näköinen mutta se on usein vaikeampi hallita paineiden alla. Kokeile Rickie Fowlerin nopeampaa ja jämäkämpää liikettä. Anna energian siirtyä lapaan ja jätä vartalon ja käsivarsien liike vähäiseksi.

Jotta lapa lähtee liikkeelle sulavasti Fowler nostaa putterin irti maasta ennen liikkeellelähtöä. Lavan pohja ei silloin tartu griiniin pintaan ja pelaajan on helpompi säilyttää sama otteen vahvuus alusta loppuun. 

 

 

Etsi luettavaa