Hyppää sisältöön

Rickie Fowlerin pakka täysin sekaisin: ”Tämä tilanne sattuu syvältä”

Hideki Matsuyama (vas.) ja Justin Rose (oik.) saattelivat totisen Rickie Fowlerin Fedex Cupin finaalien mittaiselle pakkolomalle PGA Tourilta

Rickie Fowlerin syöksykierre PGA Tourilla ei ota oietakseen. Karsiutuminen Greeensboron kisassa sinetöi hänelle pakkoloman Fedex Cupin finaalikisojen ajaksi.

29 perättäistä kisaa ilman sijoittumista kymmenen joukkoon. Maailmanlistalla pudotusta yli 90 sijaa, puttitilastossa 131:s ja lähestymisissä 150.
Rickie Fowler on pudonnut todella syvälle kausien 2020-2021 aikana. 

Viimeinen niitti kurjuuteen kirjattiin Wyndham Championshipista, Pohjois-Carolinasta. Kierrostulokset 71-72, jättivät hänet kuuden lyönnin päähän karsintarajasta ja varmistivat putoamisen niiden 125:n pelaajan joukosta, jotka pelaavat seuraavasta viikosta alkaen Fedex Cupin finaaleista kunniasta ja kymmenen miljoonan pääpotista.

”Se ei todellakaan ollut pienestä kiinni, vaan huomattavan paljon enemmästä”, Fowler koetti keventää tunnelmaa haastattelua perjantain jälkeen antaessaan.
”Tämä sattuu todella syvältä. Minun täytyy tiimini kanssa tehdä tilannearvio menneeseen liittyen ja jatkaa työntekoa. Motivaatiotaso on korkealla”, hän vakuutti.

Viimeisinä amatöörivuosinaan ja ammattilaisuransa alussa Fowler oli USA:ssa SE pelaaja, jonka odotettiin suuren kansansuosionsa lisäksi nappaavan paikan supertähtien ja major-voittajien keskuudesta.
Jälkimmäinen on jäänyt haaveeksi, vaikka kauden 2014 sijoitukset (5, 2,2,3) loivat valtavasti lisäodotuksia.

Fowlerin tavoin kisasta liputettiin ulos kahden kierroksen jälkeen myös tähtiluokituksen aiemmin ansainneet Francesco Molinari, Luke Donald, Nick Watney, joilla ei myöskään ole asiaa finaaleihin. 
Fowlerin pelikaveri Justin Rose selvisi hyvällä tuloksella jatkoon, samoin Tommy Fleetwood. He ovat kuitenkin vakavasti vaaravyöhykkeesssä Fedex Cupin finaaleista putoamiseen ilman tuloslistalla nousua viikonlopun kierroksilla.

Ilman varsinaista PGA Tourin jäsenyyttä pelaava Will Zalatoris  (-4)pääsee finaaleihin vain meneillään olevan kisan voittamalla, vaikka pisteitä on 26:n sijan arvoisesti.
Lähes varmaa on, että Zalatoris saa odottaa tulevaa kautta. Kisaa johtavaan Russell Henleyiin on eroa kymmenen lyöntiä. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa