Hyppää sisältöön

Rickie Fowlerin ote pitää Japanissa – voitto nostaisi yleisön lemmikin takaisin valokeilaan ja majoreihin

Rickie Fowlerin uran paras vuosi toistaiseksi on 2014, jolloin hän oli majoreissa kahdesti toinen, kerran kolmas ja viides. KUVA: GETTY IMAGES

Rickie Fowlerin (-14) lähimpiä uhkaajia ZOZO Championshipissa ovat hänen maamiehensä Keegan Bradley (-13), Andrew Putnam (-12) sekä huippuvirettään etsivä Norjan Viktor Hovland (-10).

Maailmanlistalla parhaimmillaan neljäntenä ollut yleisönlemmikki Rickie Fowler ei ole saanut muutamaa väläystä lukuunottamatta peliään kuosiin sittten kauden 2019.

Typerryttävän pitkästä ja synkästä alamäestä kertoo nykyinen maailmanlistan sijoitus (160.), sekä pelioikeuden osittainen menettäminen majoreissa. Kahden viimeisen vuoden aikana hän on päässyt vain kahdesti PGA Championshipiin ja kerran The Openiin.

Fowlerille ja useimmille USA:n pelaajille tärkeimmät, The Masters ja US Open ovat jääneet jo kahdesti väliin. Tämä on ennuste nykyisellään myös seuraavalle kaudelle.

Sunnuntaista saattaa muodostua 33-vuotiaan Fowlerin uran kannalta hyvinkin merkitsevä päivä. Ykköstila ZOZO Championshipissa palauttaisi paitsi uskottavuutta, antaisi myös varman paikan kauden 2023 ensimmäiseen majoriin Augusta Nationalilla, käytännössä myös kolmeen muuhun.

Lauantain Fowler pelasi varsin ehjän kierroksen (66,-4) Japanin Chibassa käytävässä kisassa, jossa tyyni keli ja hyvin pitävät viheriöt antoivat aiempien päivien tapaan mahdollisuuden loistaa.

Kirittäjäkseen Fowler saa Andrew Putnamin (-12) sekä Keegan Bradleyn (-13), joka muistetaan 2012 PGA Championshipin voitostaan. Ykköstiloja Bradleylla on pääkiertueella vain neljä, viimeisestäkin on aikaa neljä vuotta.

Vahvaa panosta sunnuntaina voidaan perustellusti odottaa myös Viktor Hovlandilta. Norjalaistähti nousi edellisellä talvikaudella lähes katkeamattomalla menestyssarjallaan maailmanlistan kolmanneksi. Ote kirposi kesäkauden ajaksi.

The Openissa ( 4.) Hovlandilla oli mahdollisuutensa, myös BMW PGA Championshipissa (5.) hän näytti potentiaaliaan.

Rickie Fowler on tavanomaistakin suositumpi Japanissa, josta hänen isoisänsä on kotoisin. Merkille pantavaa on sekin, että 78 osallistujan kisaan Fowler pääsi mukaan järjestäjien villillä kortilla.

Kilpailu pelataan nyt neljättä kertaa. Tiger Woods villitsi ykköstilallaan japanilaisyleisön syksyllä 2019. Koronaviruksen johdosta Patrick Cantlayn voittama kisa pelattiin 2020 Kaliforniassa. Hideki Matsuyama on hallitseva mestari, joka menetti mahdollisuudet tittelinsä uusimiseen jo kahdella ensimmäisellä kierroksella.

ZOZO Championshipin viimeisen päivän tapahtumat lähettävät suorana sunnuntaina klo 06.00-10.00 Discovery + -palvelu sekä Golf.TV

Tulospalvelu

Etsi luettavaa