Hyppää sisältöön

Rickie Fowler vs. Rory McIlroy – sunnuntain herkkupala Las Vegasissa

Rickier Fowlerin viidestä PGA Tourin voitosta merkittävin on Players Championshipin ykköstiila kaudelta 2015

Juniorivuosinaan ystävystyneet supertähdet saavat kärkiryhmään seurakseen Abraham Ancerin. Fowleria (63,-) paremmin pelasi kolmannella kierroksella vain hurmoksellisen hyvin putannut McIlroy (62,-10)

The Summit Clubilla Las Vegasissa pelattavassa JC Cupissa kolmella ensimäisellä päivällä on normityyliin ollut eri sankarit. Robert Streb (61,-11) tyrmäsi kentän torstaina, Mackenzie Hughes (62,-10) ja Rory McIlroy (62,-10) ovat olleet kahtena seuraavana päivänä parhaat.

Kisaa johtaa kuitenkin hyvin yllättävästi perjantainta tuloksen 63,-9 avulla yhteistulokseen -21 noussut Rickie Fowler, joka on ollut alkuvuoden 2019 jälkeen pelillisesti täysin kuutamolla. Parhaimmillaan maailmanlistalla neljänneksi kivunnut Fowler on nyt 128:s. Kahden viimeisen kauden aikana hän on ollut yhteensä vain kolmasti kymmenen joukossa ja jäänyt lehdelle soittelemaan isoissa kisoissa sekä Ryder Cup -joukkueen valinnoissa.

Mikään ei ennakoinut hänen menestystään meneilläään olevassa kisassa. Edellisen viikon kisasta, joka sekin pelattiin Las Vegasissa hän sai passituksen katsomoon perjantain jälkeen. Fowler ei katsellut sängyssään kattoon viikonloppuna, vaan suuntasi entisen valmentajansa Butch Harmonin harjoituskeskukseen treenaamaan.

Kolmen ensimmäisen päivän aikana Fowler on loistanut kenttäpelin kaikillla osa-alueilla. Avauksissa hän on voittanut keskiverto-osallistujaa yli 4,6 lyönnin verran, lähestymisissä (+2,7) ja viheriön ympäristössä (+1,9) luvut ovat yhdessä putin kanssa (+1,4) kauttaaltaan vakuuttavia.

“En ole ollut tässä tilanteessa pariin vuoteen. Olen käynyt läpi vaikeita aikoja varsin pitkään. Haasteita on edelleen”, Fowler kuittasi. johtotilansa nostamatta päätään pilviin.

Sunnuntaina peliryhmä on hänelle erittäin mieluinen. Rory McIlroyn kanssa Fowlerin ystävyys käynnistyi jo amatööriaikoina. Etenkin Walker Cupissa Pohjois-Irlannin Royal County Downissa Fowler ja McIlroy olivat hyvässä hengessä pelatussa ottelusarjassa joukkueidensa johtohahmot.
McIlroy seurasi myös vierestä Fowlerin ensimmäistä voittoa PGA Tourilla vuonna 2012.
 

Rory McIlroyn lähestymiset kateissa – puttipeli nosti kärkiryhmään

Rory McIlroyn tilastot ovat kisassa varsin hämmentävät. Myös hän on selvinnyt tiiboksista kiitettävästi kentälle (+4,5), mutta lähestymiset ovat olleet melkoista kuraa kahtena ensimmäisenä päivänä, yhteissaldo on kisan kakkkoselle hyvin harvinainen (-4,1). 
Ase menestykseen on ollut McIlroyn loistava puttipeli (+6,8) jossa hän on koko katraan paras.

The Summit Clubilla tullaan suurella todennäköisyydellä näkemään myös sunnuntaina kovia nousuja. 
McIlroyn (-19) ja Abraham Ancerin (-18) lisäksi Fowlerin paikalle kisan kärkeen hamuavat perustellusti uudella rautasetillään pelaava Adam Scott (-18), Robert Streb (-18), sekä Tyrrell Hatton (-17) ja Keith Mitchell (-17)

C More näyttää viimeisen päivän aikaerosta johtuen yön pimeimpinä tunteina kello 00.00-03.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa