Hyppää sisältöön

Rickie Fowler uusinnan kautta Detroitin kisan voittoon:”Kauden tärkein tavoite on saavutettu”

Caddie Ricky Romanon ja Rickie Fowlerin juhlahetki oli tunteikas. Luonnollinen seuraava haaste on major-turnauksen voittaminen. Kuva: Getty Images

PGA Tourin Detroitin osakilpailua johtanut Rickie Fowler ei ollut sunnuntaina terävimmillään, ja joutui uusintaan Collin Morikawan sekä Adam Hadwinin kanssa. Golfin jumalat olivat jo ensimmäisellä uusintareillä voiton birdieputillaan ratkaisseen yleisönsuosikin puolella.

Rickie Fowlerin voitoton, yli neljän vuoden jakso päättyi sunnuntaina Detroit Golf Clubilla. Lyönnnin johdossa kierrokselle lähtenyt Fowler pelasi ulosmenon hyvin, kolme alle parin säilyttäen lyönnin etumatkansa Adam Hadwiniin.

Sisääntulon ensimmäisellä seitsemällä Fowler takoi pelkkiä pareja. Ulosmenossa neljä birdietä tehnyt Collin Morikawa piti saman tahdin toisellakin puoliskolla ohittaen Fowlerin hetkellisesti 17 reikää pelattuaan.

Hadwinin rinnalleen 15:n jälkeen saanut Fowler pusersi sisääntulon ainoan birdiensä 18:lla, ja nousi Hadwinin tavoin Morikawan rinnalle yhteistulokseen -24.

Fowler nousi uusinnassa ahdingosta

Kolmen miehen uusinta päättyi jo ensimmäisellä reiällä, kentän viiimeisellä Fowlerin voittoon. Avausten jälkeen Fowler oli alakynnessä, oikealla karheikossa, ja yli 20 metriä kauempana kuin väylään osuneet kilpakumppaninsa.

Fowler naulasi kuitenkin lähestymisensä lähimmmäs, reilun 3,5 metrin päähän reiästä. Tuplamatkan päähän reiästä jääneet Morikawa ja Hadwin missasivat omat birdie-yrituksensä ennen Rickie Fowlerin kliimaksia.

Hän upotti birdieputtinsa ja saavutti uransa kuudennen PGA Tourin voiton.

Vaikka ykköstilojen määrä verrattuna muiden kärkisijoitusten määrään on pieni, on Fowler onnistunut voittamaan kolme viidestä uusinnastaan.

Ykköstila tuottaa Fowlerille 1,584,000 $, ja nostaa häntä reilusti maailmanlistan lisäksi FedEx Cupin- ja Ryder Cupin pistelistoilla.

Huomionarvoista on myös se, että Fowler nousee heinäkuun 20.-23. päivä pelattavassa The Openissa suurimpien suosikkien joukkoon.

Tätä asemaa tukee myös se, että Rickie Fowler jakoi 2014 Royal Liverpoolin kentällä pelatussa The Openissa kakkostilan. Voittaja oli hänen hyvä ystävänsä jo juniorivuosilta, Rory McIlroy.

Muistaa sopii sekin, että yllettyään 2014 majoreissa kahden kakkossijan lisäksi kerran kolmanneksi ja viidenneksi, Fowler listattiin yleisesti ”parhaaksi pelaajaksi joka ei vielä ole voittanut majoria.”

Tuo viitta hävisi hänen hartioiltaan pian sen jälkeen kun, pelit alkoivat mennä solmuun kausilla 2020-2022.

Kuntopuntari on osoittanut jyrkästi ylös lähes koko kauden 2023 ajan. Voiton saavuttaminen kuluvalla kaudella on ollut Fowlerin ilmoittama tavoite, jonka hän sunnuntaina toteutti.

”Ryder Cup -joukkueeseen pääseminen on myös tärkeä tavoite. Tämä voitto toi sen mahdollisuuden toteutumisen lähemmäs, mutta projekti on vielä kesken”, Fowler muistutti oheisella mediatilaisuudessa, josta oheinen video.

Ryder Cup paikkaa tavoitellessa major-voittajien kukistaminen uusinnoissa hyvällä prosentilla on maineteko, joka saattaa nousta merkittäväksi viimeisistä harkintapaikoista taisteltaessa.

Muutaman kuukauden kestänyt vire voi toki tuottaa Rickie Fowlerille myös suoran paikan Rooman koneeseen.

Neljässä uusinnassa on ollut mukana major-voittaja:

  • Fowler saavutti ensimmäisen voittonsa 2012 Wells Fargo Championshipin uusinnassa. Rory McIlroy ja D.A. Points jakoivat kakkostilan
  • 2015 Players Championshipissa Fowler kukisti uusinnassa Sergio Garcian ja Kevin Kisnerin
  • Hideki Matsuyama oli Fowleria etevämpi Phoenix Openin uusinnassa 2016
  • Sunnuntaina Rocket Mortgage Classicin uusinnassa tappion Fowlerille kokivat Collin Morikawa sekä Adam Hadwin

Artikkelia korjattu 4.7.

  • Caddien nimi on Ricky Romano, ei Ricki Romano
  • Fowler teki neljännen kierroksen sisääntulon ainoan birdiensä 18:lla ei, 17:lla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa