Rickie Fowler pelasi uransa parhaan tuloksen: ”Olen jättänyt U.S. Openin epäonnistumisen taakseni”

Rickie Fowler on sijoittunut kolmasti peräkkäin kymmenen joukkoon. Superkierros sunnuntaina saattaisi nostaa hänet kisan voittooon. Kuva: Getty Images

Keegan Bradley (-21) johtaa Connecticutissa meneillään olevaa Travelers Championshipia, jossa tulostaso on järkyttävän kova. Rickie Fowler iski lauauantaina tauluun luvut 60, kymmenen alle parin.

Rickie Fowler oli lauantain tähti TPC River Highlandsin kentällä Cromwellissa vuosittain pelattavassa PGA Tourin kisassa. Heikosti kisan aloittanut yleisönsuosikki teki kierroksensa aikana kahdeksan birdieä, yhden eaglen ja selvisi ilman bogia.

Viimeisellä väylällä (kentän yhdeksäs) hänellä oli vielä mahdollisuus nousta niiden 11 pelaajan joukkoon, jotka ovat PGA Tourilla kirjanneet tuloksen 59 lyöntiä.

Chippi viheriön vierestä valahti kuitenkin alapuolelta ohi. Fowlerin tulos 60 ei ole edes kenttäennätys. Jim Furyk meni golfin historiaan taiteilemalla vuoden 2016 voittokisassaan toistaiseksi ainona luvut 58,-12.

Lauantaina Connecticutissa vietettiin hurjia tulosjuhlia. Fowlerin (60,-10) varjoon jäivät Patrick Cantlay (61,-9), Justin Thomas (62,-8) sekä tuloksen 63,-7 tehneet Scottie Scheffler ja Chez Revie.

Kaikkien osallistujien keskiarvo oli lauantaina alle 68 lyöntiä.

”Päätöskierroksen epäonnistuminen U.S. Openissa sattui pahasti, mutta pääsin siitä nopeasti yli. Vaimon ja tyttären näkeminen 18:n väylän varrella vei pahimman tuskan mennessään”, Fowler muisteli majoria, jonka avauskierroksella hän teki kisan ennätyksen 62 lyöntiä, finaalikierroksen vaatiessa 75 lyöntiä.

Saako ainutlaatuinen tulossarja jatkoa?

U.S. Openissa Fowlerin tuloskäyrä kulki väärään suuntaan (62-68-70-75).

Kun listan jatkoksi pistetään Travelers Championshipin kolme kierrrosta, Fowlerin neljä viimeistä kierrostulosta ovat hätkähdyttävästi:

75-70-65-60.

Vastaavaa sarjaa PGA Tourilla ei välttämättä ole pelattu koskaan aiemmin.

”Tässä vaiheessa minun on tärkeintä suunnata katseeni tuleviin kierroksiin. U.S. Openista ja meneillään olevasta kisasta olen saanut kauden aiempien onnistumisten jatkoksi paljon positiivisia signaaleja. Pelaamalla vastaavalla tavalla, pääsen jatkossakin mukaan voittotaistoihin”, Fowler järkeili mediatilaisuudessa.

Sunnuntain kierrokselle hän lähtee neljänneltä tilalta, yhteistuloksesta -15. Pelikaveriksi tulee Patrick Cantlay (-16).

Kärkipari Keegan Bradley (-21) ja Chez Revie (-20) on niin kaukana edellä, että vain täydellinen onnistuminen voisi tuottaa Fowlerille ensimmäisen ykköstilan sitten helmikuun 2019, jolloin hän monen hyvän yrityksen jälkeen vihdoin voitti Phoenix Openin.

Revie voitti kaudella 2019 Travelers Championshipin, Bradley oli toinen. Sunnuntain kierroksessa on revanssin makua.

Fowlerilla on heinäkuun toisella puoliskolla edessään Royal Liverpoolin kentällä The Open. Samalla kentällä hän sijoittui 2014 toiseksi Rory McIlroyn voittaessa.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät Travelers Championshipin finaalipäivän suorana kanavillaan

Kärkipari Bradley-Revie lähtee kierrokselleen 20.55, Fowler ja Cantlay heidän edellään 20.45.