Hyppää sisältöön

Rickie Fowler jatkoi ennätystehtailua, johtaa U.S Openia – Rory McIlroy päätti kierroksensa vakuuttavalla lyönnillä

Rickie Fowler oli avauspäivän tapaan myös toisen kierroksen väriläiskä. Tuloskortissa oli vain neljä paria. Kuva: GETTY IMAGES

Rickie Fowler (-10) saa lauantain kierrokselleen parikseen Wyndham Clarkin (-9). Ennakkosuosikeista Fowlerin niskaan hengittävät Rory McIlroy (-8), Xander Schauffele (-8), Dustin Johnson (-6) sekä Scottie Scheffler (-5).

Rickie Fowler jatkoi perjantaina Los Angeles Country Clubilla samalla teholla, jota hän esitti torstain ennätyskierroksellaan (62,-8).
Ensimmäisenä päivänä birdjejä syntyi kymmenen.

Toisen kierrroksen hän aloitti jäätävästi kolmella birdiellä. Moni hieraisi syystäkin silmiään.

Meneillään on kenttien vaikeudesta tunnettu U.S. Open. Kisan kärkimies oli pelannut tässä vaiheessa 21 reikää ja tehnyt niillä 13 birkkua!

Fowler otti kolmen birdien jälkeen ulosmenon molemmilla par-kolmosilla taakakseen bogeyt, mutta birdiejunakin kulki edelleen vauhdikkaasti.

Yhteensä niitä syntyi päivän aikana kahdeksan, bogejakin valtava määrä, kuusi.

Fowlerin peli takelteli perjantaina tavallisen kuolevaisen tavoin etenkin sisääntulossa, jossa bogien määrä oli neljä.

Kahden kierroksen yhteissaldo on yksi U.S. Openin kaikkien aikojen hämmästyttävimmistä ennätyksistä:

  • 18 birdieä, kahdeksan bogia, kymmenen paria
  • Kärkitulos -10 sivuaa U.S.Openin kahden ensimmäisen kierroksen ennätystä

Puttitilastossa hän on Patrick Rogersin jälkeen toisena (+3.19 lyöntiä kierrosta kohden)

”Butch Harmon tekee Rickiestä henkisesti vahvan”

Edelliskauden lopulla Rickie Fowler oli monella mittarilla toistakymmentä vuotta kestäneen ammattilaisuransa syvimmässä kuopassa.

Hän päätti vaihtaa caddieä. 13 vuoden ajan mailoja kantanut Joe Skovron sai yhteisellä päätöksellä lähtöpassit, tilalle tuli alalla arvostettu konkari Ricky Romano.

Butch Harmon ja Rickie Fowler käynnistivät toisen vaiheen yhteistyössään loppuvuodesta 2022. Kuva: Getty Images

Toinen muutos oli Butch Harmonin palaaminen valmennusvastuuseen.

Mediatilaisuudessa Fowler korosti Harmonin arvoa tekniikkaan ja lyömiseen liittyvien asioiden lisäksi ”elämäntaitojen valmentajana.”

Fowlerin isä Rod Fowler antoi perjantana Golf.com -sivustolle haastattelun, jossa hän valotti asiaa varsin suorin sanakääntein.

”Butch on se henkilö joka kertoo Rickiele suoraan, miten asiat kulloinkin ovat. Hän ottaa tarvittaessa esiin vaikeitakin aiheita, joista Rickien on hankalaa puhua muiden kanssa.”

”Butch Harmon tekee Rickiestä henkisesti vahvan, siihen ei kukaan muu samalla tavalla kykene. Rickie kuuntelee häntä, vaikka Butch puhuisi mistä tahansa asiasta”, isä Fowler ylisti haastattelussa.

Kun yhteistyön käynnistämisestä loppusyksystä päätettiin, Butch Harmon määritteli myös Rod Flowerille tämän pojan valmiustilan menestykseen.

”Rickie on 75 % kunnossa. Saamme hänet pelaamaan 100 prosenttisen tasoista peliään hyvinkin nopeasti. Rickie tulee voittamaan PGA Tourilla kaudella 2023”, Harmon kertoi Rod Fowler keskustelusta.

Edellinen ykköstila on 2019 Phoenix Openista, jossa Rickie Fowler tuhlasi useana aiempan vuonna todella hyviä mahdollisuuksiaan voittoon.

U.S.Openissa Fowler on kauden 2014 toisen sijan lisäksi ollut kerran viides ja kymmenes.

Min Woo Lee perjantain paras

Meneillä olevassa kisassa kärkikymmenikön pelaajat ovat 1-6 lyönnin päässä Fowlerista, jonka toisen päivän tulos (68,-2) oli kierroksen 14:ksi paras.

Kovimman nousun kuudenneksi teki Australian Min Woo Lee (-65-5).

Harris English (66,-4) kipusi viidenneksi, tuloksen 67,-3 tehneet Wyndham Clark ja Rory McIlroy kavensivat eron Fowleriin kolmesta lyönnistä kahteen.

McIlroylle kentän ensimmäinen yhdeksikkö (1-9) on ollut mieluisa työmaa (-10), sisääntulo puolestaan melkoista tervanjuontia (+2).

Perjantaina McIlroy takelteli ensimmäiseksi pelaamallaan takaysillä, mutta teki vaikutuksen toisen puoliskon näyttävillä lähestymisillä.

McIlroyn toinen yhdeksikkö piti sisällään kuusi birdieä. Varsinainen namupala oli viimeisen (kentän yhdeksäs, par-3) rautaseiska. Hole-in-one oli varsin lähellä, pallon vieriessä niukasti ohi reiän.

Näyttävä oli myös Dustin Johnsonin kiri toisen väylän katastrofin jälkeen. Johnson sähelsi tällä väylällä korttiinsa tuplaparin, kahdeksikon.

16 viimeistä reikää hän pelasi neljä alle parin, ja lähtee lauantain kierrokselle neljän lyönnin takamatkalta Rickie Fowleriin.

Kova luu saattaa olla myös kymmenenneksi kivunnut, The Openin heinäkuussa St. Andrewsin Old Coursella Rory McIlroyn nenän edestä napannut Cameron Smith (-4)

Fowler saa kärkipariin seurakseen keväällä ensimmäisen PGA Tourin voittonsa ja siitä 3,6 miljoonaa dollaria napanneen Wyndham Clarkin.

Clark jätti voittaessaan suuren joukon maailmantähtiä taakseen, Xander Schauffele oli lähimpänä neljän lyönnin päässä. Majoreissa Clark on pelannut aiemmin kuudesti. Paraskin sijoitus on vaatimattomasti 75:s, joten Arizonassa majaansa pitävän nousukkaan voitto U.S.Openissa oli melkoinen yllätys.

Rahm ja Koepka (liian) kaukana kärjestä

Kärkikymmenikön takaakin voi vielä voittotaistoon yltää.

Suosikeista alle odotusten pelanneista lauantain kierrokselle lähtevät nousua hakemaan Viktor Hovland (-1), Brooks Koepka (par), holarin tehnyt Matt Fitzpatrick (+1), sekä viimeisellä tuloksella jatkoon selvinneet Jon Rahm (+2) ja Patrick Cantlay (+2).

Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että kauden kolmannessa majorissa saadaan myös kolmas eri voittaja. Koepkalla on matkaa kärkeen kymmenen lyöntiä Rahmilla 12.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan kaikki neljä päivää suorana. Kolmannen kierroksen tapahtumista lähetysaika on 22.00-07.00

Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Riku Soravuo.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa