Hyppää sisältöön

Richard Bland rakentaa jättiyllätystä – englantilaiskonkarit pudottivat Bryson DeChambeaun jatkopeleistä

Richard Bland (kesk)sai onnittelut Talor Goochilta. Perjantaina vastustaja on Lee Westwood, jota Bland on saavutusten osalta katsonut yli 30 vuoden ajan alhaalta ylöspäin. KUVA: GETTY IMAGES

Reikäpelimestaruuskisoissa perjantai tarjoaa katselijoille eniten draamaa ja jännitystä, olettavasti uusintojakin. Eurooppalaisittain todellinen herkkupala on 49-vuotiaan Richard Blandin ja häntä vuotta nuoremman Lee Westwoodin ottelu.

Dell Technologies Match Playn toinen ottelupäivä supisti 16 pelaajan pudotuspeleihin mahdollisuuksia omaavien henkilöiden määrään lukuun 45.

19 pelaajaa menetti mahdollisuutensa, näiden joukossa ovat Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau, Patrick Reed sekä Tony Finau.

Kahden voiton myötä erittäin vahvoilla jatkopaikan suhteen pääsevät kolmansiin peleihinsä muun muassa Dustin Johnson, Jon Rahm, Viktor Hovland, Brooks Koepka, Matthew FItzpatrick ja Kevin Kisner.

Näistä yhdenkään paikka ei ole vielä varma. Mutta vaikka perjantaina tappio tulisikin, tie veisi vielä vähintään uusintaan.

Garcia ja Morikawa uusintaan?

Uusi kohtaaminen perjantaina? Collin Morikawa ja Sergio Garcia tarjosivat torstaina yhden päivän viihdyttävimmistä peleistä Austin Country Clubilla. KUVA: GETTY IMAGES

Useimmissa lohkoissa tilanne ennen perjantain pelejä on niin kimurantti, että kolmella pelaajalla neljästä on mahdollisuus jatkopaikkaan.

Torstain herkkupala oli Sergio Garcian ja Collin Morikawan kohtaaminen. Molemmat olivat voittaneet oman ottelunsa keskiviikkona.

Alussa Morikawa otti ohjat käsiinsä, hankkiutui johtoon ja näytti 13 reiän jälkeen (3 up) pistävän ottelun pian poikki.

”Jos minulle olisi tarjottu 14 reiän tiiauspaikalla ottelutulokseksi tasapeliä, olisin tarttunut siihen välittömästi ja juossut hymy huulilla klubitalolle”, kertoi ottelun jälkeen Sergio Garcia tunnelmistaan.

Espanjanlainen vei kolme seuraavaa reikää ja oli niskan päällä myös 17. reiällä noustuaan sitä ennen tasatilanteeseen.

Viimeisellä Garcia joutui näyttämään metsiköstä luovuuttaan pallon takana olleen ison kiven asetettua rajoitteita svingin suunnalle.

Loistavan lyönnin jälkeen reikä tasattiin.

Mikäli molemmat voittavat omat ottelunsa perjantaina, Garcia ja Morikawa pelaavat kerrasta poikki -menetelmällä lohkon voitosta.

Sergio Garcialla on yksi kodeistaan Austinin kaupungissa, jossa kilpailu pelataan. Hänen vaimonsa on opiskellut kaupungin ylpeydessä University of Texasissa, joten yleisön suosio tuo kotikenttäedun.

Richard Bland tekee historiaa

49-vuotias Richard Bland on kilpailun vanhin debytantti. Avauspäivänä hän pelasi tasurin Bryson DeChambeun kanssa. Torstaina Talor Gooch hävisi konkarile viimeisellä reiällä.

Perjantaina vastaan asettuu Lee Westwood, jonka 1/0 voitto DeChambeausta varmisti loukkaantumisen jälkeen epävarmasti etenkin avauksiaan lyöneen big hitterin putoamisen.

Richard Bland varmistaisi lohkovoiton kukistamalla Westwoodin. Tasapeli toisi ainakin uusintapaikan Talor Goochia vastaan, mikäli tämä kukistaa DeChambeaun.

Mahdollista on sekin, että Lee Westwood menisi maanmiehensä kukistamalla suoraan tai uusimalla Goochin kanssa viikonlopun pudotuspeleihin.

Richard Blandin lohkovoitto ei vielä varmuudella toisi paikkaa Mastersiin, mutta voitto ensimmäisessä pudotuspelissä lauantaina riittäisi tähän järisyttävään yllätykseen.

Perjantain huippuottelut Dell Technologies Match Playssä

Alex Noren vs. Corey Conners

  • Ottelun voittaja on myös lohkonsa ykkönen. Norenille avautuisi lohkovoitolla ja lauantain ensimmäisen pelin voittamalla paikka The Mastersiin

Justin Thomas vs. Kevin Kisner

  • Justin Thomas tarvitsee voiton päästäkseen uusintaan lohkovoitosta. Kisnerille riittää ykköstilaan tasapeli, häviölläkin uusintaan.

Scottie Schfeffler vs. Matthew Fitzpatrick

  • Scottie Scheffler on myös selkä seinää vasten. Vain voitto vie uusintaan, Fitzpatrickille riittää lohkovoittoon tasapeli.

Jordan Spieth vs. Adam Scott

  • University of Texasin kasvatti Spieth tarvitsee voiton, joka toisi paikan uusintaan, mahdollisesti lohkovoitonkin. Adam Scott nappaisi voitolla lohkon ykkösen paikan.

Richard Bland vs. Lee Westwood

  • Voitto tuottaisi Blandille lohkovoiton ja tasapeli vähintään uusinnan. Westwood pääsee voittamalla uusintaan ja saattaa voittaakin lohkonsa.

Tulospalvelu


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa