Hyppää sisältöön

Remontit karkasivat käsistä – Eerikkala Golf hakeutuu velkasaneeraukseen

Eerikkala Golfin klubitalosta kaavailtiin ympärivuotista kievaria

Eerikkala Golf hakee pääsyä velkasaneeraukseen. Syynä talousvaikeuksiin on kenttään ja klubiin tehdyt suuret investoinnit.

Eerikkala Golfin taustalla oleva kenttäyhtiö Riitniemi Golf tiedotti maanantaina hakevansa Pohjois-Savon käräjäoikeudelta pääsyä saneerausmenettelyyn.

Golfkentän tiedotteen perusteella syitä saneerausmenettelyyn ajautumiseen on monia. Yhdeksänreikäinen Eerikkala Golf sijaitsee Tervossa, noin 60 kilometriä Kuopiosta länteen.

Merkittävin niistä lienee hiljattain tehdyt investoinnit kenttään ja klubitaloon. Remontit rahoitettiin velkarahalla, jota kentällä on peräti 1,35 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa kenttä tekee noin 250 000 euroa vuodessa, joten yhtiön suhteellinen velkaantuminen on korkea.

”Hankkeessa rakennettiin mm. uusi klubirakennus, joka saneerattiin 1800-luvun alun rakennuksesta vastaamaan nykyajan vaatimukset”, Eerikkala Golfin tiedotteessa kerrotaan. ”Hankkeen kustannukset ylittyivät selvästi johtuen sekä kustannusten noususta että tasokkaammasta toteutuksesta kuin oli alun perin suunniteltu.”

 

Kenttäyhtiö pyrki myöhemmin paikkaamaan talouttaan siirtymällä ympärivuotiseen aukioloon, jotta se saisi tuloja vuoden ympäri. Klubilta löytyy muun muassa golf- ja ammuntasimulaattori, mutta talvitoimintaa ei ole saatu kannattavaksi.

Viime keväänä Eerikkala Golf palkkasi toimitusjohtajan, jonka tehtävänä oli kasvattaa yhteistyökumppanien määrää ja samalla muun muassa mainostuottoja. Myynti ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla, ja toimitusjohtaja vapautettiin syksyllä tehtävästään.

Hurjasta velkamäärästä huolimatta Eerikkala Golf haluaa pysyä pystyssä. Tiedotteen mukaan sille on hyvin edellytyksiä, koska kentän pääomistaja on 1 600 Eerikkala Golf ry, jonka jäsenet ovat olleet aktiivisia esimerkiksi vapaaehtoistyössä.

Velkasaneerauksen tavoitteena on se, että yrityksen velkojat suostuvat leikkaamaan velkojaan. Tiedotteen mukaan saneerausmenettelyä puoltavat yhtiön suurimmat velkojat Tervon Osuuspankki ja Tervon Kehitys Oy, joiden vastuut ovat yli 90 % yhtiön vastuista.

Eerikkala Golfin talousvaikeuksista kertoi ensimmäisenä Golfpiste.

 

Etsi luettavaa