Hyppää sisältöön

Reikäpelin SM-kisat pelataan helteisessä Keski-Suomessa

Ella Mäki-Tanila lähtee luottavaisin mielin reikäpelin SM-kisoihin. KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Muurame Golfissa alkaa torstaina reikäpelin SM-kilpailut, jossa mitalit jaetaan kolmessa eri sarjassa.

Hellekesä alkoi Suomessa sopivasti, kun reikäpelin SM-kisaviikko käynnistyy. Kisa-urakka tulee olemaan pelaajille raskas, sillä Muuramessa kentän ominaispiirteisiin kuuluvat paikoin suuretkin korkeuserot. Kentän mäkisyys yhdistettynä kahden ottelun päivätahtiin hellekelissä on tiukka testi kaikille pelaajille, ja voittajaksi yltäminen vaatii toimivan pelin lisäksi myös hyviä fyysisiä ominaisuuksia.

Naisten lyöntipelin SM-kultaa viime vuonna voittanut Ella Mäki-Tanila lähtee reikäpeliviikkoon positiivisin mielin. Salo Golfia edustavan pelaajan ainoat muistot kisakentästä ovat tosin junioriajoilta.

”Olen pelannut kerran aiemmin Muuramessa, se oli ensimmäisiä FJT-kisojani vuonna 2018. Muistikuvia kentästä ei hirveästi ole ennen harjoituskierrosta, ja oma pelaaminenkin on muuttunut niistä hetkistä aika paljon”, sanoo ensi syksynä Yhdysvaltoihin yliopistogolfin pariin suuntaava Mäki-Tanila.

Suomen kilpagolfkesässä reikäpelit ovat todellisia harvinaisuuksia, joten tämä viikko on siinäkin mielessä Mäki-Tanilalle erityinen.

”Odotan innolla, että pääsen pelaamaan reikäpeliä, kun sitä tulee harvemmin kisoissa pelattua.”

Miesten sarjassa yksi ennakkosuosikeista on Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen, joka voitti Suur-Helsingin Golfissa toissa viikolla pelatun Finnish Tourin kilpailun. Muita kovia nimiä ovat Eeli Kujanpää, Saku Halonen, Lassi Burman ja Kristian Kulokorpi.

Naisten kilpailussa on mukana 20 pelaajaa, miehissä heitä on 64 ja paragolfareiden SM-mitaleista pelaa kymmenen pelaajaa. Kilpailut käynnistyvät torstaiaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kisatapahtumaa.

Tulospalvelu, miehetTulospalvelu, naisetTulospalvelu, paragolf

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa