Hyppää sisältöön

Reikäpelien alkulohkossa nähdään Suomi–Ruotsi-ottelu: Castren arvottiin samaan lohkoon Grantin kanssa

Linn Grant ja Matilda Castren kohtaavat toisensa alkulohkossa. KUVAT: GETTY IMAGES

Matilda Castren on valmistautunut huolellisesti LPGA:n reikäpeliturnaukseen, joka pelataan Las Vegasissa.

Linn Grant, Eun-Hee Ji ja Maddie Szeryk ovat Matilda Castrenin vastustajat LPGA:n reikäpeli-kisan alkulohkossa. Vain yksi heistä jatkaa lauantaina alkaviin sijoitusotteluihin. Pelaajia pääsi kilpailuun mukaan 64, joten neljän henkilön alkulohkoja on yhteensä 16.

Kilpailu käynnistyy tänään. Castren starttaa avausotteluunsa klo 18.30 Suomen aikaa, ja hän saa vastaansa korealaisen Jin, joka on maailmanlistalla sijalla 54. Castrenin oma noteeraus on tuoreella listalla 111:s.

Maailmanlistan sijoituksen perusteella kovin luu lohkossa on Grant, joka on noussut 22:nneksi, vaikka hän ei ole pystynyt aiemmin osallistumaan Yhdysvalloissa pelattuihin LPGA-kisoihin, koska ei ole ottanut koronarokotusta.

Viranomaisten määräysten muututtua Grant pääsee pelaamaan myös valtameren toisella puolella. Ladies European Tourilla hän on tehnyt murhaavaa jälkeä. Hän voitti viime vuonna neljä kilpailua ja rankingin. Toissa viikolla Ranskassa hän oli niin ikään ykkönen.

Viime vuonna LPGA:lla hän pelasi neljä turnausta, joista jokaisessa sijoittui kärkikymmenikköön. Grant onkin ehdoton ennakkosuosikki jatkoon tässä lohkossa.

Kanadalaisen Szerykin sijoitus maailmanlistalla on 197:s.

Castren matkusti kisapaikalle jo lauantaina. Hän ehti pelata harjoituskierroksen sekä sunnuntaina että maanantaina. Shadow Creekin kenttää pidetään yhdestä kasinokaupungin hienoimmista.

”Kenttä on yhtä hyvä kuin se oli viime vuonnakin”, Castren kertoi tiedotteessa.

”Lämpötilat ovat lähellä 35 astetta joka päivä. Energiatasot täytyy pitää kunnossa ja koittaa juoda tarpeeksi.”

Kilpailupaikkana Las Vegas on Castrenille mieluisa, sillä kaupungin loputtomat mahdollisuudet ja loistavat ravintolat ovat suomalaispelurin mieleen.

”Täällä ei tule ikinä tylsää. Vegas on hauska paikka, täällä on kaikkea tekemistä ja show’ta. Ja tämä on taas uusi mahdollisuus pelata hyvin”, Castren summasi.

Katso kilpailun lähetysajat löydät täältä.

Etsi luettavaa