Hyppää sisältöön

Red Mountain Golf Club – fantasiagolfia Phuketissa

Red Mountain 18 Hole

Thaimaan Phuketin kovin kenttä toimi areenana, kun GoGolf kävi testaamassa Phuketin golfskeneä. Upea kenttä antoi testaajille hienon elämyksen.

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Vanha sananlasku toimii myös golfkentän rakentamisessa. MBK Group, joka tunnetaan paremmin pankkina sekä hotelli- ja  kauppakeskuksiin sijoittavana kiinteistösijoitusyhtiönä, on luonut golfelämykselle uniikin areenan.

Tinakaivoksesta golfkentäksi

Vuonna 2007 valmistunut kenttä, on rakennettu vanhan tinakaivoksen maille.

Tarina kertoo, että yksi MBK:n perustajista olisi lapsuudessaan asunut alueella ja halunnut säilyttää alueen muistona itselleen. Totuus voi olla tässäkin tarua ihmeellisempää, sillä tinakaivoksen sulkemisen jälkeen alueen maat on saatu pilkkahinnalla, tiedä vaikka joku olisi sen palauttamisesta jopa maksanut ostajille.

Punaisten kallioiden keskelle rakennettu kenttä on joka tapauksessa huima kokemus.

Red Mountain Golf Par 3 Phuket Thailand

Red Mountain 17 reikä par 3

Paavo Kettunen

Arkkitehdin villi uni

Kentän suunnittelusta on vastannut Morrow Tikkanen Golf Design. Arkkitehti Jon Morrow’n ensimmäisiä suunnitelmia oleva kenttä on rakennettu hyvin haastavaksi niin klubipelaajalle kuin ammattilaisellekin. Mainittakoon, että hän on ollut suunnittelemassa samantyyppistä, korkeuseroiltaan suurta ja kapeaväyläistä kenttää myös Koh Samuilla.

Ne, jotka ovat tämän kentän pelanneet, joko rakastuvat tai vihastuvat kentän tyyliin. Shaperin rooli hankkeessa on ollut suuri. Samassa suunnittelutoimistossa työskentelevä Al Tikkanen, joka on kokenut golfkentänrakentaja,  on ollut hankkeessa vetovastuussa. 

Haastavaa koko kentän mitalla

Kenttä ei päästä pelaajaa helpolla. Jo ykköstiilla caddie varoittaa edessä olevan väylän olevan kapea, eikä laskeutumisalue ei avaukselle ole järin suuri. Tässä kenttä kulminoituukin: jokaisen lyönnin kanssa saa olla tarkkaan miettimässä miten lyönnin rakentaa. Jos tiiboksista selviät kunnialla väylälle, jatkolyönnissä edessä on lisää metsää, kapeaa väylää, vesiesteitä tai bunkkereita.

Golfkentän alue on korkeuseroiltaan huima. Kentällä ajetaan luonnollisesti autoilla ja siirtymät ovat väylien välillä todella pitkiä. Kun korkeuseroa tiiboksista griinille voi olla 20-30 metriä, myös tuuli ja postimerkin kokoisena edessä näkyvä greeni tuntuvat metsän keskellä ylivoimaiselta tehtävältä.

Ei nyt kuitenkaan pelotella ihmisiä pois, jotta edes joku uskaltautuu kovahintaisille green fee -kaupoille (Golfsavers.com-sivuoston kautta green fee maksaa high seasonina 4 800 bahtia eli noin 130 euroa, sisältäen myös auton ja caddien).

Kenttä on huima elämys. Haastavuuden lisäksi pääset nauttimaan todella huipputason kentästä ja upeista maisemista. Tullessasi klubille edessäsi aukeavat reiät 18, 1 ja 9. Näkymä ei jätä kylmäksi. Klubin terassilta näet upean luonnon ja punaisten vuorien keskelle rakennetun golfkarkin, jollaista ei muualla tule vastaan. 

10th tee

10-reikä klubitalolta nähtynä

Rahaa on, onko osaamista?

Thaimaan golfkenttiä pyöritetään pääosin paikallisen johdon voimin. Kenttiä omistaa monet suuret yhtiöt, joille kentän pyörittäminen ei ole liiketoiminnallisesti kiinnostavaa. Tähän kuvaukseen osuu myös Red Mountain.

Siinä missä Black Mountainilla kenttä on viimeistelyä myöten jatkuvasti huippukunnossa, Red Mountainilla kentällä näkyy viimeisen puristuksen puute. Tulosvastuuta kentän johdolla ei juuri ole, tämä näkyy myös peliaikojen myynnissä. Kentät ovat puolityhjiä ja samalla ravintola sekä pro shop jäävät vaille kauppaa. Ulkomaalaiseen johtoon suhtaudutaan Thaimaassa hieman skeptisesti, vaikka niistä on myös hyviä kokemuksia.

 

Kierrosten varaaminen

Thaimaan kierrosten varaaminen on suomalaiselle haasteellista. Harvalla kentällä on nettiajanvarausta käytössä, joten joudut useimmin turvautumaan hotellin tai agentin avustukseen. Näissä tapauksissa myös hinnoittelussa on suuria eroja. Tiskiltä ostettu green fee on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi paikalliselta agentilta. Meille halvimman hinnan tarjosi tällä kertaa verkkokauppansa kautta Golfsavers.com. Samalla palvelulla saimme hoidettua myös kuljetukset sekä caddie-maksut.

Kunto yllättää

Paikalliset golfarit kehuivat kentän kuntoa. Rankkojen sateiden keskellä kenttä on loistavassa kunnossa, vaikkei Hua Hinin Black Mountainin viimeistelyn tasolle ei aivan päästä.

Klubitalo on jo vuosia vanha, mutta tilat ovat edelleen hienossa kunnossa. Klubitalon ravintola on korkeatasoinen eikä kierroksen jälkeiset oluet ja pikkupurtava jätä karvasta sivumakua kokemuksesta. Kierroksella kolmen reiän välein palvelevat kioskit ovat varustelutasoltaan hyviä. Hitaallakin kierroksella pystyy siis pitämään taukoja useammin, mutta totuuden nimessä niitä tuskin paljon on.

Uuden vuoden jälkeisenä päivänä pelaajia oli yhteensä 60. Kierros kesti ainoastaan 2 tuntia ja 15 minuuttia. Varsinaista speed golfia ei sentään näissä vuoristoissa pelattu, mutta ripeällä pelillä tämäkin onnistui.

Etsi luettavaa