Hyppää sisältöön

Red Bull Shootoutissa tehtiin holari – kaksikko tahkosi finaalia peräti yhdeksän reikää, ennen kuin voitto ratkesi

Peuramaa Golfissa pelattiin keskiviikkona värikäs shootout-kisa, jossa musiikki soi ja holarikin nähtiin. Voiton vei lopulta Antti Pasanen. Katso videokooste tapahtumasta pääkuvan kohdalta.

Shootout on hauska pelimuoto, jossa suuri ryhmä lähtee pelaamaan kenttää siten, että aina reiän jälkeen yksi tai useampi pelaaja joutuu jättämään leikin kesken.

Keskiviikkona Peuramaa Golfissa pelattiin erittäin mielenkiintoinen versio shootoutista, kun energiajuomayhtiö Red Bull järjesti Kirkkonummella sijaitsevalla golfkentällä omannäköisensä ja -kuuloisen shootout-kisan.

Kisaan pääsi 72 pelaajaa, jotka jaettiin aluksi kuuteen 12 pelaajan ryhmään. Jokaisen reiän jälkeen kolme huonointa putosi jatkosta.

Ryhmät pelasivat vuorotellen ylhäältä alas lyötävää Vanhan Peuran 18. reikää harjoitusalueelle rakennetun reiän lisäksi. Tasatuloksen sattuessa ratkaistiin jatkoon menijät lyhyellä ”äkkikuolemaväylällä”.

Heti ensimmäisellä kierroksella nähtiin huikea onnistuminen, kun Emil Norta onnistui tekemään hole-in-onen. Se oli hieno tapa edetä jatkoon.

Holari ei kuitenkaan siivittänyt Nortaa voittoon saakka, vaan jännittävien vaiheiden jälkeen Red Bull Shootout -kisan voittajaksi selvisi Antti Pasanen.

Finaalissa Pasanen sai vastaansa Väinö Leppäniemen, joka antoi erittäin kovan vastuksen, sillä kaksikon piti kiivetä lopulta yhdeksän kertaa tiiauspaikalle, ennen kuin voittaja oli selvillä.

Peräti kolme kertaa reikä tasattiin birdie-tuloksella, joten taso finaalissa oli erittäin kova.

Lopulta finaali ratkesi siihen, kun Pasanen onnistui iskemään birdien sisään muutamasta metristä.

”Hieno finaali. Jauhettiin niin monta kertaa, etten pysynyt enää laskuissa. Onneksi birdiellä ratkesi ja parempaa ei toivoa. Ihan mahtavaa”, kommentoi Pasanen.

Tulokset, top 6

1. Antti Pasanen

2. Väinö Leppäniemi,

3. Miika Väisänen

T4. Teemu Laine, Aleksi Koivuniemi ja Axel Thelen

Video: @snoucreative

Etsi luettavaa