Hyppää sisältöön

Rautatie jyrää alleen golfkenttiä Singaporessa

Laguna National on yksi Singaporen golfkentistä.

Jurong Country Club meni kiinni vuoden viimeisenä päivänä. Sama kohtalo on edessä toisella singaporelaiskentällä.

Tila on käymässä Singaporessa vähiin. Kaupunkivaltiossa asuu suurinpiirtein yhtä paljon ihmisiä kuin Suomessa, mutta pinta-alaltaan (noin 715 neliökilometriä) se on Hankoa pienempi.

Siksi ei ole ihme, että kun tilaa uusille suurille infrahankkeille täytyy haalia jostain, liipasimella ovat golfkentät.

Esimerkiksi vuodenvaihteessa päättyi 41-vuotiaan Jurong Country Clubin taru. Klubi joutui väistymään rautatieaseman tieltä, sillä kentän paikalle rakennetaan Singaporesta Kuala Lumpuriin, Malesiaan kulkevien luotijunien terminaali. Lisäksi alueelle nousee hotelleja, ostoskeskus sekä toimisto- ja asuinrakennuksia.

Nyt saman rautatien alle on jäämässä toinen singaporelainen golfkenttä, Raffles Country Club, sillä Singapore ilmoitti tänään pakkolunastavansa myös sen maa-alueet rautatien ja siihen liittyvien toimintojen käyttöön. Armonaikaa kentällä on enää reilu puolitoista vuotta eli heinäkuun loppuun 2018 saakka.

Singapore ostaa maan klubilta, mutta esimerkiksi Jurong Country Clubin osalta hinta ei tyydyttänyt jäsenistöä – se jäi puoleen hinnasta, jota jäsenet pitivät maa-alueestaan sopivana.

Kun Rafflesin kenttä lopettaa toimintansa, Singaporeen jää vielä noin 15 golfkenttää, mutta esimerkiksi Marina Bayn julkinen kenttä menee kiinni vuonna 2024 ja Orchid vuonna 2030, kun niiden vuokrasopimukset päättyvät. Lisäksi Singapore Island Country Club menettää pian 18 reikää. Aiemmin Tanah Merah Country Club joutui luopumaan 18 reiästä lentokenttälaajennuksen takia.

Eräs Singaporessa asuva suomalainen povasi GoGolfille, että tulevaisuudessa singaporelaiset pelaavat golfia maan rajojen ulkopuolella. No, pian ainakin Kuala Lumpuriin on sieltä nopeat junayhteydet.

Etsi luettavaa