Hyppää sisältöön

Rauno Pusa Kullo Golfin toimitusjohtajaksi: ”En tullut jäähdyttelemään”

Rauno Pusa on pelannut golfia vuodesta 1968. Alalla työskentely käynnistyi 34 vuotta myöhemmin.

Aiemmin Sarfvikissa ja Keimolassa toimitusjohtajana vaikuttanut Pusa ehti ennen nimitystään toimia jo reilun vuoden ajan Kullossa Senior Advisorina sekä vt. toimitusjohtajana.

Kullo Golf valitsi Rauno Pusan (69-v) uudeksi toimitusjohtajakseen. Golflalta hänellä on vahvat näytöt aiemmin Sarfvik Golfin sekä Keimola Golfin toimitusjohtajana.
Ennen golflallee siirtymistään Pusa työskenteli lukuisissa yrityksissä,  muun muassa hotelli Haikon Kartanon johtajana.  

Kotimaan golfin osalta Rauno on toiminut aiemmin myös Suomen golfliiton hallituksen jäsenenä sekä Suomen Golfjohtajien (FGMA) puheenjohtajana.
Hänet on myös valittu vuoden golfjohtajaksi 2012. 

 Kullo Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jani Vaskola

Teemu Tyry

“Yhtiömme on päässyt tilaan jossa teemme voitollista vuosittaista tulosta ja olemme saaneet taustatoiminnot hyvään kuntoon. Iso kiitos tästä Pekka Karpille joka hoiti toimitusjohtajan tehtävää aiemmin.
Pekan siirtyessä toiselle toimialalle, päätimme rekrytoida toimitusjohtajan, jolla on laaja kokemus golfin parista sekä selkeitä näyttöjä menestykkäästä toiminnasta alan yhtiöiden parista.
Lisäksi Raunolla on erinomaiset yhteydet golf-alan toimijoihin sekä sidosryhmiin”. 

”Tehtävää kohtaan oli laajaa kiinnostusta, ja meillä oli useita erittäin laadukkaita hakijoita. Haluan osaltani kiittää kaikkia hakijoita aktiivisuudesta, kilpailu oli erittäin kovatasoinen.
Oli todella hieno nähdä, miten ammattitaitoisia ihmisiä lajimme parissa toimii.” 

“Raunon valintaa puolsi erittäin pitkä kokemus sekä senioriteetti alan johtotehtävistä. Rauno on myös aiemmin osoittanut loistavaa projektiosaamista johtamiensa kenttien investointi- sekä parannushankkeissa. Hänellä on luontaista kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa jouhevasti yhteisöllisyyttä korostaen. Uskomme vahvasti, että Kullo Golf tulee Raunon johdolla kehittymään entistä paremmaksi kentäksi ”peli sekä pelaajat edellä” -näkökulmasta, unohtamatta meille tärkeitä kaupallisia sidosryhmiä.” 

Lähde: Kullo Golfin tiedote

Rauno Pusa: “Paikat ja kentät laitetaan entistä parempaan kuntoon”

Rauno Pusa täyttää heinäkuun lopulla 70 vuotta. Hän on iältään ylivoimaisesti vanhin golfkenttien toimitusjohtajista.

Luonnolllinen kysymys kuuluu, mikä motivoi jatkamaan työntekoa golfalalla?

“Kun jäin marraskuussa 2017 eläkkeelle Sarfvikista yli kymmenen vuoden toimitusjohtaja pestin jälkeen, tunsin olevani täydessä vedossa edelleen. Oltuani viikon eläkkeellä tein ensimmäisen toimeksiantosopimuksen. Kahdessa kuukaudessa niitä tuli kaksi lisää. Kokemukselle ja senioriteetille on golfalalla tilausta.”

“Mielestäni eläköityvien toimitusjohtajien osaamista voisi enemmänkin hyödyntää esimerkiksi hallitustyöskentelyssa. Jottei nuorten toimarien tarvitsisi iskeä päätään puuhun, vaan olisi aina henkilö  jonka kanssa sparrata asioita.”

“Tunnen Kullon perusteellisesti toiminnallisesti ja taseiden taustoja myöten, Toimittuani jo reilun vuoden Senior Adivisorina ja vt. toimitusjohtajana tunnen Kullon toimintamallin ja taseet taustoja myöten. Tämä on Grande Final työuralleni, enkä varmasti ole tullut jäähdyttelemään.” 

Kullossa pelattiin edelliskaudella 30 000 kierrosta. Muutamassa vuodessa pelaajamäärä on lähes kaksinkertaistunut.

“Osakkaat ja vieraspelaajat huomaavat Kulllon palveluiden ja kentän olevan  tulevalla kaudella entistäkin viimeistellympiä. Panostamme ystävälliseen palveluun ja klubitalon ympäristön kehittämiseen”, Pusa painottaa.

Konkreettisiin uudistuksiin kuuluu alkavalla kaudella caddiemasterin ja pro-shopin palveluiden siirtäminen klubitalon puolelle, jolloin syntyy synergiaa myös ravintolan kanssa.   

Kullo Golfissa kenttä ja viheriöt ovat perinteisesti olleet mainiossa kunnossa jo keväällä

Kullo Golfissa kenttä ja viheriöt ovat perinteisesti olleet mainiossa kunnossa jo keväällä

Teemu Tyry

Osana kentän kehittämissuunnitelmaa rangen kokonaisvaltainen uudistaminen valmistuu syksyllä. Siihen asti käytössä ovat normaaliin tapaan puttiviheriöt ja osa lähipelialueista. 

Pitkän lyönnin harjoittelu tapahtuu kaudella 2021 erikoisjärjestelyin.

Peliin liittyvistä tuotteista Pusa nostaa esiin yrityksille sekä muille ryhmille aamuisin tarjolla olevan seitsemän reiän yhteislähdön, Early Birdien.

“Startti 7.30  seitsemältä eri tiiauspaikalta, pelin jälkeen suihkun ja aamiaisen jälkeen jo kymmeneltä valmiina työntekoon.”

”Minusta on todella mukavaa herätä aamuisin ja iloita siitä, että saan työskennellä niin upeassa golfkeskuksessa kuin Kullo on.  Vastaavan positiivisen asiakaskkokemuksen haluamme entistä vahvemmin saada myös pelaajien tuntemukseksi  ja viestiksi muille vierailustaan Kullossa”, Rauno Pusa muistuttaa lopuksi. 

Kullo Golf

Etsi luettavaa