Hyppää sisältöön

Rasmus Karlsson Timberwise Finnish Openin sankari: ”Pelin kaikki osa-alueet toimivat”

Voittaja Rasmus Karlsson (vas.) ja kisan kakkonen Juuso Kahlos (oik.) olivat yhtä hymyä palkintojenjaossa. KUVA:JUHA HAKULINEN

Alastaro Golfissa päästiin juhlimaan suomalaisvoittajaa, kun Timberwise Finnish Open päättyi Rasmus Karlssonin tuuletuksiin. Suomalaisten superkilpailun täydensi toiseksi sijoittunut Juuso Kahlos.

Kärkipaikalta Timberwise Finnish Openin viimeiselle kierrokselle lähtenyt Rasmus Karlsson ei luopunut johtopaikastaan koko päivän aikana, vaikka sunnuntai alkoikin bogilla.

Päätöspäivän tulos 68 riitti siivittämään hänet lopulta yhteistulokseen -14, joka takasi kolmen lyönnin voittomarginaalin Kahlokseen (-11). Kolmanneksi nousi Ruotsin Per Längfors (-10).

Voitostaan 9000 euroa ansainneen Karlssonin ajatukset kilpailun jälkeen olivat varsin rauhalliset.

Rasmus Karlsson oli oman pelinsä päällä koko kierroksen ajan. KUVA:JUHA HAKULINEN

”Tosi onnellinen ja tyhjä fiilis. En tiennyt tilannetta ennen viimeistä tiitä, mutta ehkä se jopa lisäsi jännitystä, kun tiesin johtavani kolmella lyönnillä”, hienon bunkkerilyönnin jälkeen birdieputtinsa viimeisellä reiällä upottanut Karlsson kertoi.

Ennen Alastaroa Karlssonin paras sijoitus tämän kauden Nordic League -kilpailuissa oli jaettu 16. sija. Siihen tuli nyt parannusta roimasti.

Alastaron kentälle ansaitut kehut

Voittoon päättyneen kilpailun jälkeen omien esitysten analysointikin on tavallista helpompaa.

”Kaikki toimi tällä viikolla. Puttasin hyvin, chippasin hyvin, löin hyvin. Totta kai muutama bogi tuli, mutta niitä tulee aina. Mutta pääsin hyvin birdie-paikoille, ja hyödynsin ne koko kisan ajan”, 19 birdieä ja yhden eaglen kolmen päivän aikana tehnyt Karlsson sanoi.

Alastaro Golfin kenttä osoitti sunnuntaina erinomaisuutensa, kun vettä tuli yön aikana kuin saavista. Hiekkakankaalle rakennettu kenttä imi veden todella tehokkaasti, ja kisan päätöskierros pelattiin huippuoloissa.

Voittajalle Alastaron kisa on yksi kesän ehdottomia kohokohtia.

”Kyllä tämä on ehdottomasti minun yksi suosikkikenttiä Suomessa. Ja tämä on Nordic Leaguen isoimpia kisoja, niin kyllä tämä oli kalenterissa merkittynä jo hyvissä ajoin, eikä ollut kahta sanaa, tulenko tänne pelaamaan.”

Timberwise Finnish Openin voitto on Karlssonin ammattilaisuran isoin voitto. Ruukkigolfia edustava pelaaja osasi antaa arvoa voitolle.

”Täällä oli kovia nimiä paikalla, ja kun siinä seurassa pystyy voittamaan, niin kyllä se antaa itseluottamusta”, voittaja myhäili tyytyväisenä.

Kisan kakkosella hymy korvissa

Kilpailussa toiseksi sijoittuneen Juuso Kahloksen olemuksesta ei voinut kilpailun jälkeen aistia pettymystä. Hienosti kaikki kolme päivää pelanneen Pickala Golfin pelaajan mietteet olivat vahvasti positiivisia.

Juuso Kahlos (oik.)hävisi Rasmus Karlssonille (vas.) kolme lyöntiä. Toinen sija varmistui viimeisen viheriön birdiellä. KUVA: JUHA Hakulinen

”Otan kakkostilan erittäin iloisella mielellä vastaan. Minulla oli vain yksi tavoite tällä viikolla: pitää hymy korvissa koko kisan ajan. Siinä onnistuin hyvin, kun maltoin olla yrittämättä liian kovaa”, Kahlos perkasi ajatuksiaan.

Karlssonin ja Kahloksen loistavan menestyksen täydensivät seitsemänneksi sijoittunut Kim Koivu (-8) sekä kahdettatoista sijaa tuloksella -5 jakaneet Saku TuusaAntti AhokasOtto Grönroos ja Jaapo Jämsä.

Nordic League jatkuu jo ensi viikolla, kun keskiviikkona Nordcenterissä käynnistyy The Nordcenter Fream Extreme.

Tulospalvelu

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa