Rasmus Karlsson selvitti DP World Tourin ensimmäisen karsintavaiheen – Oliver Lindellille kauden toiseksi paras sijoitus Portugalissa

Rasmus Karlssonin karsinnat jatkuvat Espanjassa marraskuun ensimmäisellä viikolla. KUVA: JUHA HAKULINEN

Rasmus Karlsson sijoittui Tukholmassa pidetyssä DP World Tourin ensimmäisessä kahdeksanneksi ja selvisi toistaiseksi ainoana suomalaisena karsinnan toiseen vaiheeseen.

Oliver Lindell (-9) päätyi Challenge Touriin kuuluvassa Portugal Openissa sunnuntaina sijaluvulle 15:s.

Matias Honkalan (-4) sijoitus oli 31:s.

Royal Óbidos Spa & Golf Resortissa pidetyn kisan voitti Englannin Marco Penge (-16)

Oliver Lindell tarvitsee erinomaisen sijoituksen seuraavan viikon Sveitsin kisassa välttääkseen karsintojen ensimmäisen vaiheen. KUVA: TOMI NATRI

Kahdella keskimmäisellä kierroksella (74-67-68-70,9) loistanut Oliver Lindell nousi sunnuntaina kahdeksan sijaa 15:ksi Portugal Openissa.

Neljäs sija jäi vain kahden lyönnin päähän, kymmenenteen sijaan olisi riittänyt lyönnin parempi tulos.

Sunnuntaina Lindellin tulos (-2) rakentui bogittomalla kierroksella kahdella birdiellä, jotka molemmat tulivat par-viitosilla.

Saavutus on Lindellin toiseksi paras kuluvalla kaudella. Vierumäki Finnish Challengessa hän oli kahdeksas.

CT:n pistelistalla porvoolainen nousee kymmenen sijaa, ja on 99:s . Lindell pyrkii seuraavalla viikolla nostamaan itsensä 90:n ensimmäisen joukkoon listalla, joka oikeuttaisi paikkaan pääkiertueen karsintojen toiseen vaiheeseen.

”Olen ilmoittautunut varuiksi myös ensimmäisen vaiheen kisaan, joka pelataan syys-lokakuun vaihteessa Tanskassa. Mikäli tulevalla viikolla selvitän itseni riittävän syvälle 90:n joukkoon, jätän karsinnan pelaamatta”, Lindell kertoi lauantaina.

Matias Honkala sijoitus Portugalissa oli 31:s, pistelistalla sijoitus on 86:s

Viikonlopun peleistä karsiutununeista Lauri Ruuska putoaa sijalle 29:s, Roope Kakko on 95:s.

Rasmus Karlsson toiseen vaiheeseen karsinnassa

DP World Tourin ensimmäisessä vaiheessa karsintoja pelataan yhdeksällä eri kentällä.

Viisi karsinnoista on jo pelattu. Loput neljä järjetään seuraavien kolmen viikon aikana.

Finnish Tourin ykköstilan saavuttanut Rasmus Karlsson on toistaiseksi ainoana suomalaisena päässyt läpi.

Hän sijoittui Tukholman lentokentän naapurustossa, Arlandastadissa pidetyssä kisassa kahdeksanneksi yhteistuloksella -7. Neljä lyöntiä heikompikin tulos olisi riittänyt, joten Finnish Tourin kauden ykkösen suoritus oli todella vankka.

Kotimaisten pelaajien kokonaismenestys karsinnoissa on kuitenkin vaatimatonta, sillä muut toistaiseksi osallistuneet 10 pelaajaa ovat jääneet rajan väärälle puolelle..

Karsintojen ensimmäisen vaiheen kisoja pelataan vielä Italiassa, Tanskassa, Englannissa sekä Ranskassa.